Το θεατρικό μονόλογο του Σάκη Σερέφα «Σεμινάριο Βλακείας», θα παρουσιάσει για δύο μόνο παραστάσεις, στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2011 στο θέατρο ELIART, σε ρόλο Εισηγητή, ο Δημήτρης Πιατάς.

Πρόκειται για ένα κωμικοτραγικό μονόλογο – η τελευταία διάλεξη ενός καθηγητή, του Εισηγητή, στους τελειόφοιτους ενός σύγχρονου τεχνοκρατικού κολεγίου.

Το «μάθημα ζωής» του Εισηγητή είναι ένα στοχαστικό παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο ίδιος: «Η βλακεία είναι θείο χάρισμα. Όμως δεν πρέπει να της γίνεται κατάχρηση». Παλιά αραβική παροιμία είναι αυτή. Νομίζετε πως ένας πολιτισμός που επινόησε την Άλγεβρα, τον αστρολάβο, το εκκρεμές και τους ρεβιθοκεφτέδες μπορεί να πέφτει έξω στους υπολογισμούς του για το θέμα της βλακείας;

Η υπεράσπιση της βλακείας καταλήγει σε μια καυστική κριτική του σημερινού πολιτισμού, η οποία ξεδιπλώνεται όχι μόνο μέσα από τον προσωπικό λόγο του Εισηγητή αλλά μέσα από την παράλληλη ψηφιακή εγκατάσταση που προβάλλει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και μορφές με θέμα τη βλακεία –από τον Σαρλώ στον Mr Bean και από τον Έρασμο στον Μέγα Ναπολέοντα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη
Μουσική: Κίμων Χυτήρης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Δημιουργία video – ψηφιακής εγκατάστασης: Μάνος Αρβανιτάκης

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
Κρατήσεις στο τηλέφωνο του ταμείου του θεάτρου: 210 3477677