Ο διάσημος Ρώσος τραγουδιστής της ροκ και επικεφαλής του συγκροτήματος DDT Γιούρι Σεφτσούκ, που έχει επικρίνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, και ο μουσικός Ντμίτρι Εμελιάνιοφ κυκλοφόρησαν ένα μουσικό βιντεοκλίπ για το κοινό τους αντιπολεμικό τραγούδι που έχει τίτλο «Η κηδεία του πολέμου». Μαζί είχαν κυκλοφορήσει το προηγούμενο αντιπολεμικό βιντεοκλίπ του Σεφτσούκ με τίτλο «Πατρίδα γύρνα πίσω».

«Τραγούδα ένα ελαφρύ τραγούδι, φίλε, τραγούδα για την αγάπη και θα είναι έτσι:

Με όλη τη γη μαζί θα κάνουμε κηδεία του πολέμου».

Νωρίτερα το συγκρότημα DDT ανέβαλε επ’ αόριστον τις προγραμματισμένες συναυλίες του στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα για τις 27 Μαΐου και τις 17 Ιουνίου «για λόγους που δεν ελέγχονται από το συγκρότημα και τους διοργανωτές».

Ο Γιούρι Σεφτσούκ έχει επανειλημμένα ταχθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Του είχε επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ρουβλίων για την ακόλουθη φράση που είπε κάποτε: «Η πατρίδα, φίλοι μου, δεν είναι να φιλάς τα οπίσθια του προέδρου, τα οποία πρέπει συνέχεια να χαϊδεύετε και να φιλάτε».

Ο Ρώσος ρόκερ έχει σταθερά φιλειρηνική στάση και έχει ταχθεί ενάντια σε όλους τους πολέμους, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων στην Τσετσενία, τη Νότια Οσετία και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.