Δεκαετία του 1970. Η ιταλική κοινωνία βρίσκεται εν μέσω δύο ανεξέλεγκτων «πόλων» βίας και αναταραχής. Από την μία το οργανωμένο έγκλημα. Από την άλλη, η τρομοκρατία. Ένας αξιωματικός των Καραμπινιέρων, έχοντας αντιμετωπίσει στην Σικελία το ένα, ανεβαίνει στον Βορρά για να συγκρουστεί με το άλλο.

Το Il Nostro Generale όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr μας παρουσιάζει την ιστορία του Στρατηγού Κάρλο Αλμπέρτο ντάλα Κιέζα. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος δημιούργησε τους λεγόμενους «Αντιτρομοκρατικούς Πυρήνες», την υπηρεσία η οποία ανέλαβε να εξαρθρώσει την διαβόητη οργάνωση Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε οκτώ επεισόδια, με την αφήγηση να είναι εκ μέρους ενός από τους πλέον ικανούς και αφοσιωμένους άνδρες που στρατολόγησε και εκπαίδευσε ο ντάλα Κιέζα.

Χρησιμοποιώντας εκτενώς αρχειακό υλικό από τηλεοπτικά δελτία της εποχής η σειρά ξεκινά από την άφιξη του ντάλα Κιέζα στο Τορίνο έως το μοιραίο βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου του 1982 στο Παλέρμο.

Η, προσεκτική και με έμφαση στις λεπτομέρειες κάθε είδους, ανασύσταση της εποχής, το επιλεγμένο επιτελείο των ηθοποιών – απίθανη η ομοιότητα ανάμεσα στον πρωταγωνιστή και το πρόσωπο που ερμηνεύει- και το ντοκιμαντερίστικο ύφος κάνουν το Il Nostro Generale μία πολύ καλή επιλογή για τους φίλους των πολιτικών/αστυνομικών θρίλερ τα οποία βασίζονται σε γεγονότα.