Η συμμετοχή της Κύπρου με την Ανδρομάχη δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός τελικού της Eurovision που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (14/5, 22:00). O ανταγωνισμός ήταν μεγάλος στον δεύτερο ημιτελικό και τα αποτελέσματα εξέπληξαν πολλούς.

Η Ανδρομάχη παρόλο που «μάγεψε» το κοινό στο «Pala Olimpico» του Τορίνο με το «Ela», τελικά δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού τραγουδιού. Οι δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό είναι: Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Εσθονία, Αυστραλία, Σουηδία, Ρουμανία, Σερβία.

Μάλιστα, Πολωνία, Αυστραλία και Σουηδία λογαριάζονται μεταξύ των ισχυρών φαβορί της Eurovision. Τη μεγάλη ανατροπή έκανε η Ρουμανία.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με την Αμάντα – και οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια χώρα, Ιταλία). Αναλυτικά οι χώρες που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στη Eurovision 2022: Ελλάδα, Αρμενία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ισλανδία, Σερβία, Πολωνία, Ρουμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστραλία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Τσεχία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.