Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο αφοσιωμένους και έντονους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Από τότε που ήταν νέος, ήταν φανερό ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με σπάνιο ταλέντο και έχει αποδείξει τις ικανότητές του ξανά και ξανά.

Θα μπορούσε εύκολα να είχε πάρει την οδό του εύκολου χρήματος, αλλά επέλεξε να επιλέγει τα έργα του με σύνεση. Ήθελε η φήμη και η διασημότητά του να βγαίνουν από τη φιλοδοξία και το ταλέντο του, πράγμα που έκανε εύκολα.

Μπορεί να έδειξε υποδειγματικές υποκριτικές ικανότητες, δυστυχώς όμως αυτό δεν αντικατοπτρίζεται πάντα στα αποτελέσματα του box office.

Παρακάτω παρατίθενται οι 6 ταινίες του Λεονάρντο Ντι Κάπριο με τα χαμηλότερα έσοδα.

1 – Don’s Plum

Η ταινία Don’s Plum κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου 2001 σε διανομή της Zentropa. Η δραματική ταινία που σκηνοθέτησε ο R.D. Robb είναι η ταινία με τα χαμηλότερα έσοδα του DiCaprio με περίπου 49.939 δολάρια εισπρακτικά αποτελέσματα. Η ταινία αναφέρεται σε νέους ανθρώπους που θα συγκεντρωθούν για ένα ξέφρενο Σαββατόβραδο. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την παρέα των εφήβων που θα συναντιούνται σε εβδομαδιαία βάση στο τοπικό εστιατόριο για να συζητήσουν τις κακοτοπιές στη θλιβερή μίζερη ζωή τους.

2 – Critters 3

Η ταινία Critters 3 κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου 1991 και διανεμήθηκε από τη New Line Home Video. Η κωμική ταινία τρόμου είναι η τρίτη συνέχεια του franchise Critters την οποία σκηνοθέτησε η Kristine Peterson. Το Critters 3 είναι μια από τις ταινίες με τα χαμηλότερα έσοδα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τα νούμερα ήταν τόσο χαμηλά που δεν αποκάλυψαν πόσα έβγαλε η ταινία. Η ταινία ήταν τόσο κακή που ακόμη και το Rotten Tomatoes έδωσε βαθμολογία 0% βασιζόμενο στις κριτικές 6 χρηστών.

3 – Total Eclipse

Η ταινία Total Eclipse κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου 1995 και διανεμήθηκε από την New Line Cinema. Η δραματική ρομαντική ταινία που σκηνοθέτησε η Agnieszka Holland είχε μόνο 339.889 δολάρια εισπρακτικά αποτελέσματα παγκοσμίως. Η ταινία αναφέρεται στον νεαρό ποιητή ονόματι Paul Verlaine που υποδύεται ο David Thewlis και ο οποίος παραμελεί τη σύζυγό του Mathilde που υποδύεται η Romane Bohringer. Ένας ακόμα νεότερος και πολύ πιο διάσημος ποιητής ονόματι Arthur Rimbaud που υποδύεται ο Ντι Κάπριο μπαίνει στη ζωή τους και στη συνέχεια αποξενώνει ακόμα περισσότερο το ζευγάρι αφού αποπλανεί τον Paul και στη συνέχεια χλευάζει τον αστικό τρόπο ζωής τους.

4 – Don’t Look Up

Η ταινία Don’t Look Up κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου 2021 και μεταδόθηκε μέσω του Netflix. Η ταινία φαντασίας που σκηνοθέτησε ο Adam McKay είχε μόλις 762.493 δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως. Η ταινία μιλάει για δύο αστρονόμους χαμηλού επιπέδου που πρέπει να πάνε σε μια γιγαντιαία περιοδεία στα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για τον επερχόμενο κομήτη που θα καταστρέψει τη Γη. Η ταινία είναι γεμάτη αστέρια με την Τζένιφερ Λόρενς και τη Μέριλ Στριπ μεταξύ των ηθοποιών. Ο λόγος που η ταινία δεν απέδωσε μπορεί να οφείλεται στο ότι κυκλοφόρησε και online.

5 – 11th Hour

To ντοκιμνατέρ 11η ώρα κυκλοφόρησε στις 17 Αυγούστου 2007 και διανεμήθηκε από την Warner Independent Pictures. Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε η Λέιλα Κόνερς είχε μόνο 1.048.892 δολάρια σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office. Η ταινία με αφηγητή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο αναφέρεται στον πρώην σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον πρώην διευθυντή της CIA R. James Woolsey και τον θεωρητικό φυσικό Stephen Hawking που συζήτησαν τα πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα μαζί με άλλους 50 επιλεγμένους επιστήμονες.

6 – The Basketball Diaries

Η ταινία The Basketball Diaries που κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου 1995 διανεμήθηκε από την New Line Cinema. Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Σκοτ Κάλβερτ είχε εισπράξεις μόλις 2.423.016 δολάρια παγκοσμίως. Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του γυμνασιόπαιδου Τζιμ Κάρολ, τον οποίο υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η οποία καταναλώθηκε από το μπάσκετ. Τον πίεζε ο κακός προπονητής του αλλά και η μητέρα του να γίνει ο καλύτερος στο άθλημα. Καθώς τον κατέτρωγε η όρεξή του για ηρωίνη, αυτή έγινε ο νέος του εθισμός αντί να παίζει στο γήπεδο του μπάσκετ.