Μετά από τεράστια αναμονή και αγωνία το The Walking Dead επέστρεψε για το 2ο μερος της 11ης σεζόν και μας χαρίζει ένα φανταστικό επεισόδιο. Είχαμε μείνει στην μάχη με τους Reapers όπου τα πράγματα δεν έδειχναν και πολύ καλά για την ομάδα μας.

Να πούμε πως ακολουθούν σποιλερ και μπορείτε να προσπεράσετε πηγαίνοντας κατευθείαν στο κομμάτι «Η άποψη μας».

Spoilers

Με την Leah να εξαπολύει το μυστικό της όπλο η ομάδα μας αναγκάζεται να βρει καταφύγιο μέσα στα κτήρια του Meridian. Οι Reapers βρίσκονται συνεχώς στο κατώφλι τους και η στρατιωτικές τους γνώσεις τους χρήζουν δύσκολη απειλή για τους δικούς μας. Negan, Maggie και Elijah θα παλέψουν ενάντια στον Carver και με δυσκολία θα τον κερδίσουν, όταν έρθει η στιγμή να τον αποτελειώσει η Maggie ο Daryl θα εμφανιστεί και θα την εμποδίσει βλέποντας τον ως το εισιτήριο τους προκειμένου να διαπραγματευτούν με την Leah και να φύγουν. Στο μεταξύ ο Gabriel έρχεται αντιμέτωπος με τον παπά των Reapers. Οι δύο τους θα συζητήσουν για τα πιστεύω τους με τον Gabriel να αρνείται ότι ένας άνθρωπος του Θεού προστατεύει μια ομάδα που κάνει γενοκτονίες.

Και ενώ ο αντίπαλος του θέλει να του δείξει τον δρόμο του Θεού ο Gabriel δηλώνει πως έχει αλλά πιστεύω και τον σκοτώνει. Πίσω στην Alexandria τα πράγματα είναι σε άσχημη κατάσταση. Ο μύλος καίγεται ενώ τα ρήγματα στα τείχη επιτρέπουν την είσοδο των Walkers στην κοινότητα. Χαρακτήρες χωρισμένοι σε ομάδες έχουν τα δικά τους καθήκοντα άλλοι σβήνουν την φωτιά και άλλοι παλεύουν με τους Walkers. Η Judith και η Grace βρίσκονται εγκλωβισμένες στο κελάρι όπου πλημμυρίζει και Walkers το πολιορκούν. Τα δύο κορίτσια θα διασωθούν όταν ο Aaron θα τις βρει. Ο ίδιος θα μπει σε μια πολύ δύσκολη και άνιση μάχη αλλά θα καταφέρει να βγει ζωντανός με την βοήθεια της Lydia που πλέον αναγνωρίζεται ως μέλος της ομάδας.Στο Meridian οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ο Daryl επικοινωνεί με την Leah όπου μαθαίνει για την αιχμαλωσία του Carver. Τα δύο μέτωπα συναντιούνται. Ο Daryl της δίνει την επιλογή να παρατήσουν τα όπλα και να φύγουν, η Leah όμως φαίνεται να έχει το πάνω χέρι με έναν από τους άντρες της να είναι σε μια ταράτσα και να σημαδεύει την ομάδα μας με sniper.

Η Leah αντιστρέφει την πρόταση του Daryl και τους παροτρύνει να παραδοθούν αλλιώς η Maggie θα είναι το πρώτο θύμα. Ο τραυματισμένος Elijah δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο δολοφόνος της αδερφής του θα επιβιώσει έτσι απλά και κατευθύνεται προς αυτόν. Ο Carver εύκολα τον ρίχνει κάτω και στην συνέχεια τον χτυπάει. Γρήγορα όμως θα σταματήσει όταν μια σφαίρα περάσει μέσα από το πόδι του. Η Leah έντρομη ρωτά στο ασύρματο τι συμβαίνει για να ακούσει την φωνή του Gabriel να της ανακοινώνει το όνομα του. Ο Gabriel μπορεί να περνάει θρησκευτική κρίση σε αυτό το επεισόδιο αλλά για εμένα ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο θεόσταλτος. Η Leah καταλαβαίνοντας την ήττα της ζητά μια ευκαιρία να πάρει την πρόταση του Daryl και να σώσει την οικογένειά της. Η Maggie της λέει πως εκείνη θα τους είχε σκοτώσει αλλά ο Daryl είναι πρόθυμος να το λήξει χωρίς περαιτέρω αιματοχυσίες και τους δίνει την άδεια να φύγουν. Η Maggie βλέποντας το θέαμα και τον Elijah να ζητά ακόμη εκδίκηση βγάζει το όπλο της και αρχίζει να εκτελεί τους Reapers που έφευγαν από την κοινότητα. Η Leah καταφέρνει να φύγει τραυματισμένη.

Η Maggie τελειώνει όσα άρχισε με τον Carver σκοτώνοντας τον με έναν τρόπο που θύμισε κάτι από Negan. Ο Daryl βρίσκει την Leah και την αφήνει να ζήσει λέγοντας της πως δεν ήθελε να συμβούν όλα αυτά.Η ομάδα μας με πολλές απώλειες αλλά νικήτρια παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για την Alexandria. Η Maggie θα πάει από την εκκλησία που είχε αφήσει τον Alden αλλά δυστυχώς εκείνος δεν τα έχει καταφέρει και πλέον είναι Walker. Η Maggie τον σκοτώνει και τον θάβει και τότε λαμβάνει μια επίσκεψη από τον Negan όπου της ανακοινώνει πως δεν σκοπεύει να της δώσει την επιλογή να τον σκοτώσει και έτσι αποχωρεί. Η Maggie βρίσκει ξανά τους υπόλοιπους και μαζί φτάνουν στην Alexandria με πολλά τρόφιμα. Ακολουθούν μερικές στιγμές ηρεμίας, χαράς και ειρήνης καθώς και το πολυπόθητο reunion Daryl-Connie.

Την ηρεμία θα διακόψει μια στρατιά του Commonwealth όπου καταφθάνει στην Alexandria, έτοιμοι για μάχη ο Eugene εμφανίζεται για να δηλώσει πως είναι όλοι φίλοι. Ο Lance Hornsby θα μιλήσει στους κατοίκους της Alexandria όπου θα τους δώσει δύο επιλογές.

Η μία είναι η προθυμία του Commonwealth να στηρίξει την Alexandria ενώ η άλλη αφορά όσους θέλουν να βρουν μια νέα ζωή στο Commonwealth. Ένα χρονικό άλμα 6 μηνών θα γίνει και βλέπουμε την Maggie στα τείχη του Hilltop όπου το ξαναχτίζει. Στρατιώτες του Commonwealth ζητούν να εισέλθουν στην κοινότητα με την Maggie να λέει πως δεν χρειάζεται να γίνει έτσι. Ένας από τους στρατιώτες είναι ο Daryl που της λέει ότι ναι χρειάζεται!

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το 9ο επεισόδιο έκλεισε τον πόλεμο με τους Reapers με έναν εξαιρετικό τρόπο. Γεμάτο δράση, αγωνία και πολλές ανατροπές μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα επεισόδια της 11ης σεζόν μέχρι στιγμής. Η υπέροχη σκηνοθεσία και μουσική υπόκρουση έδωσαν στο επεισόδιο αυτό που χρειαζόταν για να απογειωθεί. Τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν ριζικά κατεύθυνση και η ομάδα μας πλέον θα μπει σε εντελώς άγνωστα νερά κάτι που εγείρει το ενδιαφέρον για την συνέχεια!

Παρακάτω θα βρείτε το Podcast μας με τον σχολιασμό του επεισοδίου: