Δύο μέλη από την ίδια οικογένεια που κερδίζουν ένα Όσκαρ είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν την Αντζελίνα Τζολί και τον πατέρα της, Τζον Βόιτ, καθώς και τον Βινσέντε Μινέλι και την κόρη του, Λάιζα, μεταξύ άλλων. Τρεις γενιές, ωστόσο, της ίδιας οικογένειας, που κερδίζουν από ένα -ή και περισσότερα- Όσκαρ είναι σίγουρα σπάνιο, αν όχι πρωτάκουστο.

Όσκαρ: Οι μοναδικές δύο οικογένειες με τρεις 3 γενιές νικητών των βραβείων της Ακαδημίας

Η πρώτη οικογένεια στην ιστορία του Χόλιγουντ που κέρδισε ένα Όσκαρ για τρεις γενιές είναι οι Χιούστον, όπως αναφέρει η Telegraph. Ακόμα πιο ασυνήθιστο; Δύο από αυτά τα Όσκαρ τα κέρδισαν για την ίδια ταινία. Το πρώτο μέλος της οικογένειας Χιούστον, ο Γουόλτερ Χιούστον, γεννημένος το 1883, κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου το 1948 για την ερμηνεία του στο «Ο θησαυρός της Σιέρρα Μάντρε», στο οποίο εμφανίστηκε δίπλα στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Την ταινία έγραψε και σκηνοθέτησε ο γιος του Γουόλτερ Χιούστον, Τζον, ο οποίος κέρδισε επίσης ένα Όσκαρ για το «Sierra Madre», αν και πήρε δύο: ένα για σκηνοθεσία και ένα δεύτερο για σενάριο, κάνοντας τον Γουόλτερ και τον ίδιο, το μοναδικό δίδυμο πατέρα και γιου που έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Όσκαρ για την ίδια ταινία.

Μπαμπάς και γιος Χιούστον στα Όσκαρ

Το τρίτο μέλος της οικογένειας Χιούστον που τιμήθηκε με Όσκαρ είναι η κόρη του Τζον Χιούστον, Αντζέλικα, η οποία κέρδισε ένα Όσκαρ για τη συμμετοχή της στο «Prizzi’s Honor» το 1985, αναφέρει το grunge.com. Τα αδέρφια της Αντζέλικα, Ντάνι και Τόνι, ασχολούνται, επίσης, με τον κινηματογράφο, αλλά δεν έχουν κερδίσει ακόμη Όσκαρ. Ακόμη, ο ανιψιός της Αντζέλικα, Τζακ Χιούστον (ο γιος του Τόνι), είναι επίσης ηθοποιός, αλλά δεν έχει πάρει ακόμη ένα Όσκαρ. Αυτό σημαίνει, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος για την οικογένεια Χιούστον να έχει ένα Όσκαρ από τέσσερις διαφορετικές γενιές.

Η οικογένεια Κόπολα έχει τρεις γενιές νικητών βραβείων Όσκαρ

Φράνσις Φορντ Κόπολα

Η δεύτερη οικογένεια που κέρδισε ποτέ τρία Όσκαρ από τρεις διαφορετικές γενιές είναι οι Κόπολα. Συνολικά, η οικογένεια Κόπολα μπορεί να υπερηφανεύεται για οκτώ Όσκαρ από 24 υποψηφιότητες μέχρι στιγμής, αναφέρει Το Hollywood Reporter. Το πρώτο μέλος της οικογένειας ήταν, χωρίς να αποτελεί έκπληξη, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ όχι για την τριλογία «Ο Νονός», όπως θα περίμεναν κάποιοι, αλλά με το αρχικό σενάριο του «Πάτον», το οποίο συνέγραψε ο Κόπολα.

Σοφία Κόπολα

Ο Κάρμιν Κόπολα, ο πατέρας του Φράνσις Φορντ, πήρε στο σπίτι ένα Όσκαρ για τη μουσική για το σίκουελ του «Νονού» του γιου του, «Ο Νονός ΙΙ», ενώ και η εγγονή του Κάρμιν και η κόρη του Φράνσις Φορντ, Σοφία κέρδισε το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο για το «Χαμένοι στη Μετάφραση», μια ταινία την οποία σκηνοθέτησε, επίσης, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter. Επίσης, ο αδερφός της Σοφία, Ρόμαν, ήταν υποψήφιος για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο, μαζί με τον Γουές Άντερσον, για το «Moonrise Kingdom», αλλά κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ.