Δεν χρειαζόταν να έρθει το 1ο κομμάτι της 4ης σεζόν του Ozark για να αντιληφθούμε το απλό: πρόκειται για μία από τις καλύτερες πρωτότυπες σειρές του Netflix, που έχει την ευτυχία να τελειώσει στο καλύτερο σημείο.

Η αρχή του τέλους δίνεται μέσα από τα πρώτα 7 (από τα 14 συνολικά) επεισόδια του 4ου κύκλου, που μας βάζουν και πάλι στο μίζερο, μουντό και σκοτεινό κλίμα της σειράς, δύο χρόνια σχεδόν μετά την προβολή της 3ης σεζόν.

Το πράγμα σοβαρεύει…κι’ άλλο

Μπορεί σε όλη τη διάρκεια της σειράς τα πράγματα να είναι ιδιαιτέρως σοβαρά για την οικογένεια των Byrde, όμως πλέον όλα ανεβαίνουν ένα επίπεδο. Όσο ο Marty και η Wendy αποκτούν έναν εσωτερικό ανταγωνισμό, καλούνται να φέρουν σε πέρας μία υπεράνθρωπη ουσιαστικά αποστολή για τον αρχιμαφιόζο του Μεξικάνικου καρτέλ, Omar Navaro. Όταν ένας νέος «παίχτης» προστεθεί στο παιχνίδι, ο φιλόδοξος και επεμβατικός ανιψιός του, Javi (Alfonso Herrera), τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκη.

Την ίδια ώρα, η Ruth θα τραβήξει τον δικό της δρόμο μακριά από τους Byrdes και κοντά στον ξάδερφο της, τον Wyatt, που πλέον είναι ζευγάρι με την πέρα για πέρα επικίνδυνη Darlene. Το σκηνικό στο εμπόριο ναρκωτικών θα αναδιαμορφωθεί, με αρκετές διεργασίες και αίμα.

Η πολιτική σκηνή, φυσικά, δεν μπορεί να μείνει έξω από τη συζήτηση, όσο η Wendy δεν σταματάει ποτέ να αναζητάει νέους συμμάχους και ευκαιρίες. Το ίδιο, μονίμως, παρούσες είναι οι μηχανορραφίες, οι «πισώπλατες μαχαιριές», οι θάνατοι και φυσικά, οι αναφορές σε πρόσωπα του παρελθόντος (ναι, για σένα λέμε Ben).

Το δεύτερο μισό της 4ης σεζόν αναμένεται με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, όπως πάντα, τα εμπόδια είναι ασταμάτητα για τους Byrdes. Θα καταφέρουν να τα ξεπεράσουν όλοι μαζί, ενωμένοι και πρωτίστως…ζωντανοί;

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Μία «ωμή» αρχή ενός απαραίτητου τέλους. Το Ozark τελειώνει, η ποιότητα του ανεβαίνει ασταμάτητα και αυτό μόνο καλό νέο μπορεί να είναι για εμάς τους θεατές. Σκηνοθετικά είναι άψογο, πάντα μουντό και «σκοτεινό», όπως μας έχει συνηθίσει. Το σενάριο παίρνει συνεχώς νέες τροπές, τις οποίες δεν μπορείς να προβλέψεις και ορισμένες εξ’ αυτών σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Στις ερμηνείες δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα εκτός από το ότι η τριάδα των Jason Bateman, Laura Linney και Julia Garner δίνουν ρεσιτάλ υποκριτικής για άλλη μία φορά. Είναι τόσο ταυτισμένοι με τους ρόλους τους και απολύτως δικαιολογημένα θα λέγα.

Η αρχή της 4ης σεζόν, λοιπόν, του Ozark προσφέρει μπόλικες στιγμές ποιοτικής τηλεόρασης, κρατώντας φυσικά αρκετές απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις για το δεύτερο μέρος.