Οι συστάσεις είναι περιττές για τον Slash, καθώς είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες της ροκ μουσικής σκηνής. Και ενώ είναι περισσότερο γνωστός για την εποχή του ως ο κορυφαίος κιθαρίστας των Guns N’ Roses κατά τη διάρκεια των χρόνων αιχμής το συγκροτήματος στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο Slash, όμως, σημείωσε, επίσης, κάποια επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ως ηγέτης του Slash’s Snakepit και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία τη δεκαετία του 2000 ως μέρος του Velvet Revolver, στο οποίο συμμετείχαν επίσης τα πρώην μέλη των Guns, Duff McKagan και Matt Sorum. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις συνεισφορές του σε τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, κυρίως στο «Black or White» του Μάικλ Τζάκσον. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ πώς προέκυψε το παρατσούκλι του;

Γεννημένος στις 23 Ιουλίου 1965, ως Saul Hudson, ο άνθρωπος που θα γινόταν Slash εκτέθηκε στο rock ‘n’ roll από πολύ μικρή ηλικία, καθώς ο καλλιτέχνης πατέρας του και η σχεδιάστρια μόδας μητέρα του συνεργάστηκαν με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής της εποχής, αναφέρει το grunge.com. Ωστόσο, είχε μια προβληματική ύπαρξη ως νεαρό αγόρι, αντιμετώπιζε δυσκολία να ταιριάζει με τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο και τελικά θεωρήθηκε ως μπελάς για τους περισσότερους. Αλλά ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της φαινομενικά δύσκολης περιόδου στη ζωή του που έμαθε πώς να παίζει κιθάρα και πήρε το παρατσούκλι που θα τον καθόριζε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Πώς ο Slash των Guns n’ Roses απέκτησε το παρατσούκλι του

Πριν ο Saul Hudson γίνει Slash, ήταν λίγο πολύ ο ορισμός του υπερκινητικού εφήβου. Αφού άφησε το μεγαλύτερο μέρος της νεανικής του ενέργειας κάνοντας BMX στο Χόλιγουντ και παρέα με τύπους όπως ο επίδοξος ντράμερ των Guns N’ Roses, Στίβεν Άντλερ, ο μελλοντικός ροκ σταρ άρχισε να εξασκείται ευλαβικά στην κιθάρα του. «Όταν άρχισα να παίζω, αυτό το εκρηκτικό και προοδευτικό κομμάτι της προσωπικότητάς μου, που ούτε καν ήξερα ότι υπήρχε, εμφανίστηκε», είπε στο Swindle Magazine.

Ο Slash ήταν περίπου 15 ετών όταν έλαβε το διάσημο, πλέον, παρατσούκλι του, το οποίο προήλθε από τον βετεράνο ηθοποιό Seymour Cassel, του οποίου ο γιος Matt ήταν μεταξύ των στενότερων φίλων του Slash εκείνη την εποχή. «Ήμουν φίλος με τα παιδιά του και με φώναζε Slash επειδή ήμουν επίδοξος κιθαρίστας, πάντα βιαστικός, και χωρίς να σταματάω ποτέ να κάνω παρέες. Πάντα βιαζόμουν», είπε σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com. «Έτσι άρχισε να με αποκαλεί έτσι και κόλλησε».