Σοκ προκάλεσε στην βιομηχανία του κινηματογράφου το πρωί της 22ης Οκτωβρίου η είδηση ότι ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε κατά λάθος μία από τους συντελεστές της ταινίας Rust, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της, με πρωταγωνιστή αλλά και παραγωγό τον ίδιο. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα σε κινηματογραφικές παραγωγές. Με πιο γνωστό όλων αυτό που κόστισε την ζωή στο γιο του θρυλικού Μπρους Λι, Μπράντον Λι, ακολουθεί μια σειρά ατυχημάτων on set που οδήγησαν, τις περισσότερες, φορές στο θάνατο.

Ο Σκοτεινός Ιππότης

Ο κάμεραμαν Conway Wickliffe σκοτώθηκε το 2007 στα γυρίσματα της ταινίας The Dark Knight, καθώς βρισκόταν σε ένα φορτηγό που «κυνηγούσε» το αυτοκίνητο του κασκαντέρ. Ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο σε μια στροφή 90 μοιρών και προσέκρουσε σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα ο Wickliffe να χάσει την ζωή του.

The Walking Dead

Στις 13 Ιουλίου του 2017, ο κασκαντέρ John Bernecker υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι αφού έπεσε πάνω από ύψος 6 μέτρων από ένα μπαλκόνι σε ένα τσιμεντένιο πάτωμα ενώ γύριζε μία σκηνή για την 8η σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «The Walking Dead». Άφησε την τελευταία του πνοή την επόμενη ημέρα. Τον Οκτώβριο του 2019, ένας δικαστής αποφάνθηκε κατά της AMC Networks, η οποία προσπάθησε να αρνηθεί την ευθύνη για τον θάνατο του Bernecker, αφού η οικογένειά του μήνυσε το δίκτυο τον Ιανουάριο του 2018.

Οι Αναλώσιμοι 2

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των Αναλώσιμων 2 στο Έλιν Πελίν της Βουλγαρίας το 2012, ένας κασκαντέρ σκοτώθηκε και ένας άλλος έμεινε σε κρίσιμη κατάσταση κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης. Ο επιζών κασκαντέρ υποβλήθηκε σε εγχείρηση πέντε ωρών που σύμφωνα με πληροφορίες τον άφησε σε σταθερή κατάσταση. Επιπλέον, τόσο ο Σιλβέστερ Σταλόνε όσο και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ χρειάστηκαν χειρουργική επέμβαση στον ώμο μετά το γύρισμα.

Lost

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής μάχης για το φινάλε της σειράς Lost «The End», ο Terry O’Quinn μαχαίρωσε κατά λάθος τον Matthew Fox με ένα πραγματικό μαχαίρι αντί για ένα πτυσσόμενο. Η ζωή του Fox, ωστόσο, σώθηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε κάτω από το πουκάμισό του.

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής στο Leavesden, ο κασκαντέρ του Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ντέιβιντ Χολμς, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη όσο γύριζε μια εναέρια σκηνή, που τον άφησε παραπληγικό. Ο Χολμς έπεσε στο έδαφος μετά από μια έκρηξη που ήταν μέρος της σκηνής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

The Crow

Ο ταλαντούχος Μπράντον Λι, γιος του θρυλικού Μπρους Λι, έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας σκηνής της ταινίας «The Crow». Στη σκηνή, ο χαρακτήρας του πυροβολήθηκε αφού επέστρεψε στο διαμέρισμά του. Όπως είχε προγραμματιστεί, ένας ηθοποιός στο σετ πυροβόλησε τον Λι και εκείνος έπεσε στο έδαφος. Στην αρχή, το ατύχημα πέρασε απαρατήρητο, αλλά ο Λι ποτέ δεν σηκώθηκε, και οι συντελεστές της παραγωγής παρατήρησαν ότι υπήρχε αληθινό αίμα γύρω του. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ήταν πολύ αργά, ενώ σύμφωνα με το History, ένα μήνα αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ατύχημα προκλήθηκε από αμέλεια της παραγωγής της ταινίας.