Με μεγάλο ενθουσιασμό παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι στο Μουσείο της Ακρόπολης, την προβολή του μουσικο-κινηματογραφικού έργου «Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα», ένα έργο σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Ο πολυαγαπημένος συνθέτης αφιέρωσε το έργο του στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η σπάνια αυτή μουσική ταινία έκλεψε τις εντυπώσεις και οι συντελεστές της καταχειροκροτήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης, ανάμεσά τους και ο Κώστας Μακεδόνας μαζί με την Βερόνικα Δαβάκη, την σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον επί χρόνια συνεργάτη του και συνθέτη Γιώργο Φλωράκη, οι οποίοι τραγούδησαν στην ταινία.

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιάννης Κεντ, Μαρι Κωνσταντάτου, Αντώνης Παπαδημητρίου

Ένα βαθιά ελληνικό έργο που μέσα σ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μας θυμίζει πως δεν είμαστε μόνο κληρονόμοι αλλά και συνεχιστές ενός σπάνιου πολιτισμού.

Στην συναυλία της ταινίας συμμετείχαν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Στάθη Σούλη. 

Βερόνικα Δαβάκη, Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συνδιοργάνωση της VD arts με την συμμετοχή του ΕΟΤ, της Περιφέρειας  Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Πρεσβείας της Κίνας και την ευγενική υποστήριξη της ΕΡΤ, στα πλαίσια του εορτασμού των 70 χρόνων του ΕΟΤ. 

Το ποιητικό έργο του Οδυσσέα Ελύτη είναι δομημένο πάνω στα επτά χρώματα της ίριδος που αντιπροσωπεύουν και επτά στάδια της ζωής.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε πέρυσι στον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο όπου και κινηματογραφήθηκε σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, για την σχηματοποίηση αυτού του νοήματος τα γυρίσματα ξεκίνησαν την αυγή και ολοκληρώθηκαν ακριβώς στην δύση του ηλίου, με πλάνα από ολόκληρη την πορεία του φωτός γύρω από τον ναό. Στην ταινία παρακολούθησαν σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση και τον ομηρικό ύμνο στον Ποσειδώνα τον οποίο μελοποίησε ο συνθέτης για να ευχαριστήσει για την τιμητική φιλοξενία του τον επιβλητικό ναό του Μεγάλου Θεού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.