Ύστερα από απουσία ενάμιση χρόνου περίπου, το Handmaid’s Tale επέστρεψε στις οθόνες μας, με την 4η σεζόν να κάνει πρεμιέρα με 3 επεισόδια, ένα εκ των οποίων αποτέλεσε και το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Elizabeth Moss.

Ακολουθεί ένα review των επεισοδίων από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Στα πρώτα 3 επεισόδια βλέπουμε τι ακολουθεί μετά την επιτυχημένη προσπάθεια της June να σώσει 86 παιδιά, βοηθώντας τα να δραπετεύσουν από το Gilead. Η June όντας βαριά τραυματισμένη, βρίσκει καταφύγιο μαζί με τις άλλες δούλες (handmaids) σε μία φάρμα, όπου γνωρίζει την νεαρή Mrs. Keyes, την αφέντρα του σπιτιού, η οποία τους βοηθάει να κρυφτούν. Για ακόμη μία φορά βλέπουμε πως η June βρίσκεται σε δίλημμα για το πως να προσεγγίσει τον πόλεμο εναντίον του Gilead, προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσει ασφαλές το γκρουπ. Το συνεχές κυνηγητό και ο αγώνας των handmaids για ελευθερία βρίσκεται σίγουρα για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο στα 3 πρώτα επεισόδια.

Η June δεν είναι όμως η μόνη, η οποία δοκιμάζεται στην καινούργια σεζόν. Η θεία Lydia ανακρίνεται για τις μεθόδους της αλλά και για το γεγονός ότι έχασε τον έλεγχο των δούλων της, με αποτέλεσμα να αμφισβητεί τον εαυτό της, ενώ παράλληλα η σχέση της Serena και του Fred δοκιμάζεται όταν ορισμένη μυστικά τους βγαίνουν στην επιφάνεια αλλά και με καινούργιες αποκαλύψεις σίγουρα θα δοκιμάσουν την σχέση τους. Στον Καναδά βλέπουμε πως η Moira αλλά και οι υπόλοιποι διασωθέντες προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μία νέα πραγματικότητα, στην οποία είναι ελεύθερες αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν ορισμένα προβλήματα που προκύπτουν.

To Handmaid’s Tale είναι μία από τις αγαπημένες μου σειρές αλλά δυστυχώς τα πρώτα 3 επεισόδια της 4ης σεζόν από άποψη σεναρίου επαναλαμβάνουν μία από τα ίδια και η πλοκή φαίνεται ότι προχωράει αργά. Αυτό που σώζει την όλη κατάσταση είναι οι καταπληκτικές ερμηνείες του καστ που για ακόμη μία φορά θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε. Η συναισθηματική μουσική αλλά και η εξαιρετική φωτογραφία δένουν τέλεια με τις σκηνές που κορυφώνουν την αγωνία, ενώ το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Moss (3ο επεισόδιο) στην σειρά είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα ξεχωρίσετε.

Το Handmaid’s Tale έχοντας ξεπεράσει το υλικό του βιβλίου πρέπει να μας αποδείξει ότι μπορεί να μας προσφέρει κάτι φρέσκο, το οποίο δυστυχώς δεν το βλέπουμε στα πρώτα 3 επεισόδια. Ένα είναι σίγουρο πάντως πως σε έναν πόλεμο υπάρχουν απώλειες και στις 2 πλευρές και αυτός ο κανόνας δεν αποτελεί εξαίρεση στο Handmaid’s Tale. Τα 3 πρώτα επεισόδια θα σας προσφέρουν αρκετή συγκίνηση και κλάμα οπότε ετοιμάστε τα χαρτομάντηλα!