Η ταινία «Βασικό Ένστικτο» είναι μια ανάσα από το να γίνει 30 ετών. Η χαρακτηριστική σκηνή με την Σάρον Στόουν στην αίθουσα ανάκρισης είναι μία από αυτές που έχουν συζητηθεί όσο λίγες στην ιστορία του σινεμά. Μάλιστα μετά από τόσα χρόνια η πρωταγωνίστρια έδωσε και μία άλλη πτυχή στην εν λόγω σκηνή αποκαλύπτοντας ότι δεν γνώριζε πόσο αποκαλυπτική θα ήταν.

Τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της, λοιπόν η ταινία «Βασικό Ένστικτο», επανέρχεται με την αποκατεστημένη νέα κόπια 4K, η οποία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι.

Η αποκατάσταση από το αρχικό αρνητικό των 35mm έγινε υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη Πολ Βερχόβεν όπως αναφέρει το Collider.com.

Το StudioCanal, που ανέλαβε το πρότζεκτ, υπέγραψε και την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Basic Instinct, Sex, Death & Stone», με συνεντεύξεις της Σάρον Στόουν, του Μάικλ Ντάγκλας, του Πολ Βερχόφεν και του σεναριογράφου Τζο Έστερχαζ, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στη γαλλική τηλεόραση και επί του παρόντος βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης διεθνώς σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και δίκτυα.

Η αποκατεστημένη κόπια θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου στη Γαλλία και στη συνέχεια, θα προβληθεί σε Αυστραλία και ΗΠΑ.

Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει και ένα νέο τρέιλερ