Το πολύ αναμενόμενο ‘The Stand’ του Stephen King έκανε πρεμιέρα στο CBS. Όπως μας ενημερώνει ο αρχισυντάκτης του Lordoftheseries.gr «πρόκειται για μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του King κάτι που δεν γίνεται πρώτη φορά καθώς ακόμα μια Mini σειρά είχε πραγματοποιηθεί το 1994. Όπως ήταν λογικό δεν θα μπορούσα να μην τιμήσω μια τέτοια σειρά αποκαλυπτικού χαρακτήρα ωστόσο το αποτέλεσμα από το 1ο επεισόδιο με άφησε μπερδεμένο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η σειρά παρουσιάζει το τέλος του κόσμου εξαιτίας ενός κατασκευασμένου ιού που αφανίζει το 99% του πληθυσμού. Το 1ο επεισόδιο ακολουθεί ένα μπερδεμένο Timeline που ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ακολουθήσεις ωστόσο με λίγη προσοχή βγάζεις άκρη. Η πρεμιέρα έπαιξε σε (τουλάχιστον) τρία χρονικά σημεία. Στις αρχές της έξαρσης της πανδημίας, λίγο μετά και 5 μήνες μετά το “τέλους του κόσμου”.

Το 1ο επεισόδιο της σειράς ακολουθεί ένα περίεργο μοτίβο και εστιάζει σε άτομα που επιβίωσαν την πανδημία λόγο της ανοσίας τους. Τους βλέπουμε αμυδρά πριν την έξαρση της πανδημίας σε μια προσπάθεια να μας δέσουν μαζί τους ωστόσο ο τρόπος που γίνεται για εμένα δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικός καθώς πιο πολύ με ενδιέφερε στο να καταλάβω τον κόσμο της σειράς παρά να ταυτιστώ με το δράμα τριών χαρακτήρων με προσωπικά προβλήματα.

Σίγουρα όσα είδαμε αποτελούν μια βάση για την συνέχεια και σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητώ το ότι η σειρά θα εξελιχθεί αρκετά καλά καθώς το Trailer υπόσχεται ένα όμορφο αποκαλυπτικό περιβάλλον, αλλά για την ώρα αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο δεν μπορείς να βγάλεις νόημα σε όλα. Μέσα σε όλα οι χαρακτήρες βιώνουν και κάποια οράματα τα οποία πιο πολύ σε μπερδεύουν παρά σου δημιουργούν ενδιαφέρον απλά αφήνει να εννοηθεί ότι αιωρείται και μια δόση υπερφυσικού ή μιας ανώτερης δύναμης.

Στα πολύ θετικά της σειράς θα βάλω φυσικά το ταλαντούχο καστ αλλά και την σκηνοθεσία της που θυμίζει παραγωγή ταινίας. Η μουσική επένδυση είναι ταιριαστή και δίνει μια ωραία αίσθηση στο επεισόδιο.

Σίγουρα το The Stand είναι μια από τις πιο πολύ αναμενόμενες πρεμιέρες του Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα. Το δυνατό Cast και η πολύ καλή σκηνοθεσία δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις αδυναμίες της πρεμιέρας. Γενικά απολαμβάνω τα μπρος πίσω και τα παιχνίδια σε διάφορα timelines ωστόσο εδώ το βρήκα αταίριαστο και κουραστικό καθώς περίμενα από την πρεμιέρα κάτι πιο απλό όπως το να μου γνωρίσει όλο της το Cast ή έστω το βασικό μέρος του αλλά και μερικές πληροφορίες ακόμα για τον κόσμο που έχει μείνει ζωντανός. Εν μέρη είναι μια εισαγωγή σε αυτά που θα δούμε αλλά σίγουρα θα μπορούσε να γίνει καλύτερα.

Το The Stand θα ολοκληρωθεί με 9 επεισόδια και ελπίζω η συνέχεια να ανταμείψει τις προσδοκίες του κοινού. Όσο για τις ομοιότητες με το βιβλίο να αναφέρω πως τα πρώτα σχόλια από τους αναγνώστες αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει αρκετά διαφορετικά και παρέλειψε κάποια κομμάτια».