Όπως θα περίμενε κανείς από έναν βέρο Ιταλό, σαν τον Andrea Rizzo που συναντάται στο τιμόνι αλλά και στην κουζίνα της μοντέρνας τρατορίας Bel Paese σε μια μικρή και ζεστή γειτονιά κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, οι οικείες και ζεστές γεύσεις από τα οικογενειακά τραπέζια κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, αντανακλώνται αυτούσιες, γνήσιες και απλές στο ανανεωμένο μενού του εστιατορίου του, καλώντας τους λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας σε ένα αυθεντικό ταξίδι στην κουζίνα της γείτονος χώρας.

Στο μικρό δρομάκι δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Andrea έχει στήσει έναν πολύ όμορφο και προσεγμένο χώρο, ο οποίος πρόσφατα ανανεώθηκε, για να συστήσει τόσο στο κοινό της πόλης, όσο και στους ταξιδιώτες που επιλέγουν την Αθήνα, τις αγαπημένες γεύσεις του και να προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με άρωμα… Ιταλίας.

Με έμφαση στην απλότητα της γεύσης και στην εξαιρετική και αδιαμφισβήτητη ποιότητα της πρώτης ύλης, μία μεγάλη γκάμα σε ορεκτικά βάζει σε πειρασμό, δίνοντάς σας μια πρώτη εικόνα του τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Ανάμεσα στις προτάσεις του ανανεωμένου μενού ξεχωρίζουν τα μανιτάρια πλευρώτους σοταρισμένα με σκόρδο, μυρωδικά, λεμόνι και νιφάδες παρμεζάνας και η αυθεντική Ιταλική burrata.

Αν υπάρχει ένα σημείο στην πόλη όπου μπορεί κανείς να απολαύσει αυθεντική Ιταλική πίτσα, αυτό είναι σίγουρα το Bel Paese, καθώς ο Andrea ξέρει καλά το μυστικό για την επιτυχία της.

Πρόκειται για μια επιλογή, σημείο αναφοράς για την τρατορία, που δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Η Capricciosa (με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ελιές, μανιτάρια, αντζούγιες και ψητό προσούτο) αποτελεί μία από τις νέες και αρκετά δημοφιλείς προτάσεις στην κατηγορία της.

Στο κομμάτι των ζυμαρικών, τα οποία παρασκευάζονται χειροποίητα στην κουζίνα από τον ίδιο τον Andrea, μια πανδαισία νέων προτάσεων δυσκολεύει την επιλογή. Εκτός από την κλασική καρμπονάρα με αβγό, καπνιστή πανσέτα και πεκορίνο, δοκιμάστε οπωσδήποτε τις παπαρδέλες al frutti di mare, καθώς και τα σπαγγέτι με τζίντζερ και σπαράγγια.

Για το τέλος, μια ολόφρεσκη μαρέγκα με παγωτό και σάλτσα φρούτων του δάσους που μοιάζει αρκετά με Πάβλοβα, αλλά έχει μια ιδιαιτερότητα που την κάνει διαφορετική και ταυτόχρονα μοναδική, γράφει τον πιο ιδανικό γλυκό επίλογο αυτής της απόλυτα απολαυστικής και αυθεντικά Ιταλικής γαστρονομικής εμπειρίας που θα βιώσετε στο «σπίτι» του Andrea.

Να είστε σίγουροι ότι θα σας κάνει να νιώσετε τόσο οικεία, όσο αν βρισκόσασταν σε κάποιο φιλικό, Κυριακάτικο τραπέζι. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μυστικό της επιτυχίας του. Η αίσθηση ότι βρίσκεστε καλεσμένοι σε έναν γνώριμο και φιλόξενο χώρο που σας κάνει να νιώθετε σαν στο σπίτι σας.

Πληροφορίες

Αθανασίου Διάκου 6, Αθήνα (πίσω από τη στάση μετρό Ακρόπολη)

Τηλ. 211 4044172

Ανοιχτά: Καθημερινά: 13.00-23.00

Τιμή: Από 15 ευρώ/ άτομο με ποτήρι κρασί

www.belpaese.gr

Διατίθεται και υπηρεσία delivery μέσω Wolt & e-food