Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Κόρινθο ξεκινά την προσεχή Παρασκευή 2 Μαΐου, θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 5 Μαΐου και θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Το Φεστιβάλ, που έγινε θεσμός για την Κόρινθο, αφού αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία από την πρώτη στιγμή, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά πραγματοποιείται για να εκφράσει τις ανησυχίες των παιδιών.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν, κατά σειρά παρουσίασης, οι μαθητικές θεατρικές ομάδες του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου με το έργο «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, την Παρασκευή 2 Μαΐου, του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου με τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου, το Σάββατο 4 Μαΐου, του 2ου Λυκείου Κιάτου με τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, την Κυριακή 4 Μαΐου και του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου με τους «Ηλίθιους» του Νιλ Σάιμον, τη Δευτέρα 5 Μαΐου.

«Το Φεστιβάλ βοηθά τους νέους και τις νέες να πλησιάσουν το θέατρο, να περπατήσουν πάνω στη σκηνή και με τη δύναμη και την ομορφιά της νιότης τους να μας κάνουν κοινωνούς των σκέψεων των συγγραφέων. Το θέατρο είναι μία ομαδική δημιουργία και η επιτυχία του ενός κρύβεται στην καρδιά όλων των συνεργατών» δήλωσε ο συντονιστής του Φεστιβάλ, Παύλος Καράγιωργας. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.