Πλούσια σε επιλογές και η τρίτη κινηματογραφική εβδομάδα του Ιουλίου με κλασικές ταινίες σε επανεκδόσεις με καινούριες κόπιες και νέες κυκλοφορίες που κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο.

Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται το κλασικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς με την πασίγνωστη ιστορία του David Copperfield, ενώ η επανέκδοση του αστυνομικού θρίλερ «Οι 12 Ένορκοι», με τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, θυμίζει στο κοινό γιατί θεωρείται ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, δικαστικό δράμα όλων των εποχών.

Ο Γαμπρούλης μας (Beaux-parents)

Γαλλική κωμωδία, 90′

Σκηνοθεσία: Έκτορ Καμπέγιο Ρέγιες

Πρωταγωνιστούν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Ντιντιέ Μπουρντόν, Μπρούνο Μπεναμπάρ

Η Κολίν και ο Αντρέ έχουν μια απόλυτα αρμονική σχέση με την κόρη τους Γκαράνς και τον γαμπρό τους, Χάρολντ. Όταν όμως η Γκαράνς χωρίζει με τον Χάρολντ, απαιτεί από τους γονείς της να μην τον ξαναδούν ποτέ. Τα πεθερικά δεν μπορούν να το δεχτούν αυτό: άλλωστε εκείνη τον άφησε, όχι αυτοί!

Τώρα θα χρειαστεί να κάνουν διπλή ζωή, ώστε να συνεχίσουν να βλέπουν τον πολυαγαπημένο τους γαμπρούλη, κρύβοντας τον από την κόρη τους, η οποία δεν έχει σκοπό να τους αφήσει σε ησυχία.

Όταν Ανθίζει η Νιότη (Gli Anni piu Belli/ The Best Years)

Ιταλική, 129′

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μουτσίνο

Πρωταγωνιστούν: Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Μικαέλα Ραματσότι, Κιμ Ρόσι Στιούαρτ, Νικολέτα Ρομανόφ, Ιλάν Μουτσίνο

Τρεις φίλοι και μία γυναίκα από το 1980 μέχρι σήμερα. Έρωτας, προδοσίες, ψευδαισθήσεις, απογοητεύσεις, αλλά και ελπίδα, καθώς περνάνε 40 χρόνια και η Ιταλία αλλάζει.

Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ (The Personal History of David Copperfield)

Κωμωδία, 116′

Σκηνοθεσία: Armando Iannucci

Πρωταγωνιστούν: Dev Patel, Aneurin Barnard, Peter Capaldi, Morfydd Clark, Daisy May Cooper, Rosalind Eleazar, Hugh Laurie, Tilda Swinton, Ben Whishaw, Paul Whitehouse, Gwendoline Christie, Anthony Welsh, Benedict Wong

Βασισμένη στο κλασσικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς η ταινία διηγείται την ιστορία του David, ο οποίος μένει ορφανός από πολύ νωρίς και παρά τις δυσκολίες κατορθώνει να γίνει συγγραφέας στην Βικτωριανή Αγγλία. Η πασίγνωστη ιστορία του David Copperfield ειδωμένη από την χιουμοριστική της πλευρά σε μία απολαυστική κωμωδία.

Το Κυνήγι του Κλέφτη (To Catch a Thief)

Αμερικάνικο αστυνομικό θρίλερ, 106′

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Γκρέις Κέλι

Ένας απόμαχος κλέφτης κοσμημάτων πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του όταν κινεί αδίκως υποψίες πως έχει επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα. Οι Κάρι Γκραντ και Γκρέις Κέλι πρωταγωνιστούν στην κλασική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ που γυρίστηκε στη Νότια Γαλλία.

Νέοι Είστε και Φαίνεσθε (Tricky Old Dogs)

Γαλλική κωμωδία, 89′

Σκηνοθεσία: Christophe Duthuron

Πρωταγωνιστούν: Eddy Mitchell, Pierre Richard, Roland Giraud, Alice Pol

Ο Πιερό, ο Μιμίλ και ο Αντουάν, τρεις παιδικοί φίλοι, πλέον στα εβδομήντα τους, έχουν κατανοήσει πως τα γηρατειά είναι o μόνος τρόπος να αποφύγεις τον θάνατο. Και είναι αποφασισμένοι να διαβούν αυτό το κατώφλι με στιλ!

Η επανένωσή τους με αφορμή την κηδεία της συζύγου του Αντουάν δεν έμελλε να διαρκέσει πολύ… Όταν βρίσκει κατά τύχη ένα γράμμα, που τον φέρνει σε κατάσταση υστερίας, ο Αντουάν παίρνει τους δρόμους, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση στους φίλους του. Ένα θεότρελο ταξίδι, με αφετηρία τη γενέτειρά του, στη νοτιοδυτική Γαλλία, και τελικό προορισμό την Τοσκάνη, στην Ιταλία, έχει μόλις ξεκινήσει.

Ο Πιερό, ο Μιμίλ και η Σοφί, η εγγονή του Αντουάν που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, με την κοιλιά έως το στόμα, ρίχνονται στο κατόπι του, για να τον εμποδίσουν να διαπράξει ένα έγκλημα πάθους… με καθυστέρηση 50 ετών!

Οι Δώδεκα Ένορκοι (12 Angry Men)

Δικαστικό δράμα, 96′

Σκηνοθεσία: Sidney Lumet

Πρωταγωνιστούν: Martin Balsam, John Fiedler, Lee J. Cobb, E.G. Marshall, Jack Klugman, Edward Binns

Μία καθηλωτική δικαστική ιστορία, μία κοινωνική αλληγορία για την εφαρμογή της δημοκρατίας στην κοινωνία, με έναν υπέροχο Χένρι Φόντα, στην πρώτη κινηματογραφική δουλειά ενός κορυφαίου Αμερικανού σκηνοθέτη, του Σίντνεϊ Λουμέτ.

Η ταινία ξεκινάει στην αίθουσα ενός δικαστηρίου όπου ένα 18χρόνο αγόρι από την Ισπανία καταδικάζεται με θανατική ποινή σε ηλεκτρική καρέκλα για τη δολοφονία του πατέρα του. Ο δικαστής, καλεί τους δώδεκα ενόρκους να αποσυρθούν για να βγάλουν την ετυμηγορία τους. Για να «εκτελεστεί» όμως ο 18χρονος κατηγορούμενος θα πρέπει να συναινέσουν και οι δώδεκα ένορκοι.