Σημείο συνάντησης για τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Κωνσταντίνο Τζούμα, τη Δόνα Τερηδόνα, το Γκουντούν, τη Φρικαντέλα και άλλων ηρώων που γεννήθηκαν στο μυαλό του αγαπημένου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά θα γίνει από το Σάββατο έως τα τέλη Φεβρουαρίου το Μουσείο Γουναρόπουλου στα Ιλίσια. 

Ταλαντούχοι ζωγράφοι, εικονογράφοι, γλύπτες, χαράκτες, ενδυματολόγοι, συντηρητές, ηθοποιοί, τραγουδοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ζωγραφικούς πίνακες, εγκαταστάσεις, κατασκευές, κομψοτεχνήματα, κοσμήματα, παιχνίδια, κούκλες, ταινίες και δρώμενα, εμπνευσμένα από τα βιβλία και τους ήρωες του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους ποιητή παραμυθιών.

Η έκθεση και οι εκδηλώσεις στο Μουσείο Γουναρόπουλου, στα Ιλίσια, θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής (Ώρες κρατήσεων: κάθε Τρίτη και Τετάρτη 18:00-20:00, τηλ. κρατήσεων: 210-7487 657).

Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 11.00
Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα μεταμορφώνονται σε πιόνια και παρουσιάζουν μια χορογραφική σύνθεση εμπνευσμένη από το ονειρόδραμα  «Οι Δραπέτες της Σκακιέρας».

Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 12.30

Η Μαριλένα Καββαδά, υπεύθυνη της καλλιτεχνικής & παιδαγωγικής ομάδας ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΧΥΛΙ παρουσιάζει σε μία πολυτροπική και διαδραστική αφήγηση, πλούσια σε μουσικοκινητικά, χοροθεατρικά και εικαστικά δρώμενα
την «Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας».
Θα διανεμηθούν οδοντόπαστες.
Η ΔΟΝΑ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΜΗΛΙΑΣ ΤΟΥΡΤΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 12.30

Ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος φτάνει με το ποταμόπλοιό του για να μας βοηθήσει να λύσουμε ένα σκοτεινό μυστήριο και να ανακαλύψουμε «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;».
Προβλέπονται πιτσιλιές. Καλό θα είναι οι θεατές να φοράνε σωσίβια.
ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΠΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ; (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00

Μαζί με την ζωγράφο, γλύπτρια και εικονογράφο Λίζα Ηλιού σκαρώνουμε ένα ξωτικό που θα ομορφύνει το χριστουγεννιάτικο έλατό μας, ή μάλλον τα έλατά μας.
ΕΝΑ ΕΛΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00
Ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος ταξιδεύει στο διάστημα όπου παρακολουθεί εντατικά μαθήματα στο σχολείο ενός μακρινού πλανήτη παρέα με ένα άταχτο Γκουντούν.
Θα διανεμηθούν σχολικά τετράδια.
ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΟΥΝ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας αναμετριέται με τη Φρικαντέλα, τη μάγισσα που μισεί τα κάλαντα, κινδυνεύοντας να επισύρει την οργή της και να μεταμορφωθεί σε παπάκι.
Θα διανεμηθούν μπαλόνια με κλεμμένες φωνές.
ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ – Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ)

Μουσείο Γουναρόπουλου
Οδός Γ. Γουναροπούλου 6
Άνω Ιλίσια – Αθήνα
τηλ. 210 7777601, 210 7487657
fax 210 7487657