Ο γίγαντας του streaming θα ξεπεράσει φέτος κάθε προηγούμενο σε επίπεδο προϋπολογισμού.

Όπως υπολογίζει η φίρμα της Wall Street, BMO Capital Markets, παραθέτοντας πηγές του καναλιού αλλά και εκτιμήσεις της αγοράς, το budget του Netflix θα κυμανθεί για το 2020 στα 17,3 δισ. δολάρια.

Αρκετά πάνω δηλαδή από τα 15,3 δισ. του 2019 δηλαδή και η έκθεση της BMO μας λέει μάλιστα πως αυτό δεν πρόκειται να ανακοπεί, περιμένοντας ακόμα και 26 δισ. δολάρια μέχρι το 2028!

Τα 11,1 δισ. θα πάνε μάλιστα στη δημιουργία νέου περιεχομένου, όπως προβλέπει η φίρμα, καθώς ο ανταγωνισμός από τα Disney Plus και Apple TV Plus έχει βάλει φωτιά στην επικράτεια του streaming.

Το Netflix έκλεισε το 2019 με τον αριθμό-ρεκόρ των 802 ωρών πρωτότυπου περιεχομένου και έχει ήδη δύο οσκαρικούς διεκδικητές, τον «Ιρλανδό» του Σκορσέζε και την «Ιστορία γάμου» του Νόα Μπόμπακ.

Όσο για το πόσο θηριώδης είναι ο προϋπολογισμός του Netflix, αρκεί να πούμε ότι για το 2020 η Disney ανακοίνωσε πως θα ξοδέψει 1 δισ. δολάρια για πρωτότυπο περιεχόμενο στο Disney Plus. Ενώ η WarnerMedia θα επενδύσει λίγο πάνω από τα 2 δισ. για το HBO Max το 2020.