Οι Nightstalker, με το πρόσφατο «Dead Rock Commandos» να… καίει ακόμα, καταιγιστικοί και αδιαπραγμάτευτοι, επιστρέφουν στο Κύτταρο, και αποτείνουν φόρο τιμής στο μαγικό «The Ritual» (EP 2000), στο οποίο και δίνουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ανάμεσα σε όλες τις μεγάλες συνθέσεις τους των τελευταίων 20+ ετών και ετοιμάζουν ένα rock πανδαιμόνιο άνευ προηγούμενου.

Το συγκρότημα θα εμφανιστεί στην αρένα του Κυττάρου στις 18 Οκτώβρη.

Οι Nightstalker σχηματιστήκαν στην Ελλάδα, στα τέλη του 1989, από τον τραγουδιστή (και ντράμερ τότε) Argy και με την προσθήκη του Ανδρέα (μπάσο) το 1992, κατάφεραν να ενώσουν τις heavy rock επιρροές τους με funky ρυθμούς και grungy μελωδίες και να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο μουσικό θηρίο.

Με όλα τα παραπάνω συστατικά στη σωστή αναλογία, κυκλοφόρησαν τo πρώτο τους EP το 1994 με τίτλο «SideFx.» Λίγο αργότερα και με την κυκλοφορία του πρώτου τους full length άλμπουμ «Use» το 1996, η μπάντα ουσιαστικά συστήθηκε στο κοινό της μέσα από τον σκοτεινό heavy ήχο που έγινε και το σήμα κατατεθέν της. …ο 21ος αιώνας έφερε και ένα νέο EP, το μυθικό «The Ritual» (2000) το οποίο βρήκε τους Nightstalker να πορεύονται περαιτέρω στη σφαίρα της βαθύτερης, πιο σκοτεινής psychedelica.

Με το Line-up πλέον σταθερό, ακολουθεί μια πολύ παραγωγική περίοδος που γέννησε δυο άλμπουμ, το «Just A Burn» του 2004 και το «Superfreak» του 2009, τα οποία και δημιούργησαν ένα νέο και πιστό κοινό σε διεθνές πλέον επίπεδο. Το τελευταίο σκοτεινό τους αριστούργημα ακούει στο όνομα, «Dead Rock Commandos». Ένα άλμπουμ ακατέργαστης rock n roll απλότητας, γεμάτο με εντυπωσιακά riffs μέσα σε ηλεκτρική ομίχλη.

Ακόμα πιο heavy ήχοι, groovy ρυθμοί και έντονα μπάσα, όλα μαζί συγχωνεύονται και εκτονώνονται μέσα από τη χαρακτηριστική χροιά και δυναμική της φωνής του Argy, το σημείο δηλαδή που εκφράζει και στιγματίζει όλο το είναι της μουσικής των Nightstalker, που για περισσότερα από 20 χρόνια αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία της ευρωπαϊκής Hard Rock σκηνής. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30.