Η νοσταλγία των παιδικών χρόνων ανασύρει μνήμες από την εποχή που η ελληνική τηλεόραση ήταν στα σπάργανα και τα «παιδικά» δεν έμοιαζαν σε τίποτα με τα σημερινά.

Η δεκαετία του ’80 (και λίγο πριν – λίγο μετά) άφησε βαθιά το στίγμα της στα πιτσιρίκια που μεγάλωσαν με την κρατική, και πολύ καλά έκανε! Ποτέ τα καρτούν δεν ήταν καλύτερα…

Την ώρα που μια σειρά από κλασικά κινούμενα σχέδια, όπως τα Transformers και τα Στρουμφάκια, έχουν μετατραπεί σε υποθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και άλλα αναβιώνουν και πάλι στους μικρούς μας δέκτες, όπως η μυθολογία των Thundercats, ας ρίξουμε μια ματιά στα παραγνωρισμένα αριστουργήματα της χρυσής εποχής της παιδικής τηλεόρασης.

Τα τηλεοπτικά αρχεία είναι γεμάτα από «διαμαντάκια» παλιότερων εποχών, με τα καρτούν που περιλαμβάνονται στη λίστα μας να αφήνουν αναγκαστικά έξω κορυφαία δείγματα παιδικής μαγείας, όπως τους θρύλους των κινουμένων σχεδίων που συνεχίζουν να παράγουν επεισόδια (Looney Tunes κ.λπ.).

Ιδού λοιπόν τα 25 «παιδικά» που θα θέλαμε να ξαναδούμε στην παιδική ζώνη, περιμένοντας ταυτόχρονα τις δικές σας μνήμες και προτάσεις…

He-Man and the Masters of the Universe

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες

Ποπάι

Κάντυ-Κάντυ

Του Κουτιού τα Παραμύθια

Το Θαυμαστό Ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Μια Φορά κι έναν Καιρό ήταν ο Άνθρωπος

Μπόλεκ και Λόλεκ

Αστυνόμος Σαΐνης

Sport Billy

Φρουτοπία

Thundercats

Μικρό μου Πόνυ

Transformers

G.I. Joe

Bravestarr (Σερίφης του Διαστήματος)

Χελωνονιντζάκια

Μάγια η Μέλισσα

Βενιαμίν (Goal)

Ροζ Πάνθηρας

Κάπου, Κάπως, Κάποτε

Max (by) Bara

Μπαμπάρ

Στρουμφάκια

Αρκουδάκια της Αγάπης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.