Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Μία θεατρική παράσταση δίπλα στη θάλασσα, μία έκθεση ζωγραφιής στον κήπο του Εθνικού Αρχαιλογικου Μουσείου και μία συναυλία με τζαζ μουσικές στα όσα ενδιαφέροντα διοργανώνονται στην πόλη αυτό το διήμερο εντελώς δωρεάν.

Θεατρική παράσταση από την ομάδα INDIGO

Σε μια υπέροχη τοποθεσία, στον εμβληματικό χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις και τη χαρακτηριστική πανύψηλη καμινάδα, αλλά και τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν ως την σκηνή, φιλοξενούνται και φέτος δεκάδες συναυλίες και δράσεις.

Για 3 μήνες, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο χώρος των Λιπασμάτων μετατρέπεται και πάλι σε χώρο δημιουργίας, έμπνευσης και έκφρασης, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές και εικόνες. Την Κυριακή 14 Ιουλίου η ομάδα INDIGO θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Η επανάσταση του καναπέ».

Συναυλία της Madeleine Peyroux

Το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21.00, η μαγευτική φωνή της Madeleine Peyroux θα πλημμυρίσει το Ξέφωτο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, σε μια ονειρική, ποιητική βραδιά στο φως των αστεριών.

Η ξεχωριστή διαδρομή της Peyroux στον χώρο της μουσικής είναι από τις πιο συναρπαστικές. Οκτώ άλμπουμ και 22 χρόνια από το ντεμπούτο της, Dreamland, η καλλιτέχνις συνεχίζει να χαράζει νέα σύνορα στη jazz, με ασίγαστη περιέργεια και τολμηρά ανοίγματα στους γόνιμους χώρους της σύγχρονης μουσικής.

Έκθεση στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Αντλώντας έμπνευση από τον σπάνιας ομορφιάς εσωτερικό κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ο Νεκτάριος Αποσπόρης έως τις 31 Αυγούστου σας μυεί στον δικό του «Κήπο του Μουσείου», αιχμαλωτίζοντας όλον τον αληθινό χρυσό και τη στιλπνή ομορφιά του εσωτερικού κήπου του κόσμου.

Τα έργα του, μεσογειακά και ελληνικά φυτά και λουλούδια κατά κύριο λόγο αλλά και ορισμένες αποτυπώσεις συναρπαστικών λεπτομερειών από γλυπτά του κήπου και αρχαία έργα μικροτεχνίας, ζωγραφισμένα με θαυμαστή, αγιογραφική σχεδόν ενδελέχεια επάνω σε χρυσό και μελανό βάθος, συναρμολογούν έναν παραδεισένιο μικρόκοσμο, έναν γνωστό-άγνωστο ευτυχισμένο τόπο στην καρδιά της Αθήνας.