Περιοδεία σε διάφορες περιοχής της Αττικής ετοιμάζονται να κάνουν οι «Εκκλησιάζουσες». Η πολιτική κωμωδία-σάτιρα του Αριστοφάνη ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί στις εξής περιοχές: Χαλάνδρι 26-28/8, Νίκαια (30/8), Πειραιάς (31/8), Πετρούπολη (1/9), Ηρώδειο (3-4/9), Ηλιούπολη (5-6/9), Αιγάλεω (7/9), Βύρωνας (8/9), Κορυδαλλός (12/9), Νέα Σμύρνη (13/9) και Παπάγου (17-18/9).

Η υπόθεση της αριστοφανικής κωμωδίας εκτυλίσσεται με τις γυναίκες να καταστρώνουν ένα σχέδιο προκειμένου να πάρουν την εξουσία για να σώσουν την πόλη.

Αξημέρωτα στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες, σύμφωνα με το σχέδιο της Πραξαγόρας, πετυχαίνουν να δοθεί η εξουσία στις ίδιες, τελευταία ελπίδα για να σωθεί η πόλη από το ναυάγιο.

Πώς θα είναι η ζωή από δω κι εμπρός; Γλέντι, κοινοκτημοσύνη σε όλα, ακόμα και στον έρωτα, αφού ο νόμος παρεμβαίνει για να διορθώσει τη φύση, δίνοντας δικαιώματα στους μη προνομιούχους ή, καλύτερα, στις μη προνομιούχες, τις γριές και τις άσχημες.

Κάπως έτσι τραβάει το σχοινί ο Αριστοφάνης, σκορπίζοντας απλόχερα κωμικό υλικό μέσα στους αιώνες, χωρίς να ξέρουμε καλά καλά αν αγαπάει τις γυναίκες κι αν αντιδρά στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της εποχής του.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω του viva.gr, στο 13855 και στα καταστήματα Public.

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Απόδοση κειμένου: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφίες: Αγγελική Στελλάτου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική διδασκαλία: Θανάσης Αποστολόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί

Πραξαγόρα: Δάφνη Λαμπρόγιαννη
Βλέπυρος: Κώστας Κόκλας
Νέος: Γιώργος Πυρπασόπουλος
Χρέμης: Παντελής Δεντάκης
Α΄ Άντρας: Νίκος Καρδώνης
Β΄ Άντρας: Στράτος Χρήστου
Νέα: Γεωργία Γεωργόνη
Κηρύκαινα: Μαίρη Σαουσοπούλου

Χορός

Μαίρη Σαουσοπούλου, Ντίνη Ρέντη, Πολυξένη Ακλίδη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Γεωργία Γεωργόνη, Άντρη Θεοδότου, Κατερίνα Μαούτσου, Σωτηρία Ρουβολή, Ειρήνη Φαναριώτη, Έλενα Χατζηαυξέντη