Απολαύστε χορταστικούς μεζέδες σε μικρές μεριδούλες, ελληνικό ούζο και τσίπουρο σε «κρυφές» στοές στο κέντρο της Αθήνας με ρετρό αισθητική και αυθεντική ατμόσφαιρα. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Τα πέντε παραδοσιακά ουζερί που ακολουθούν απευθύνονται στους πραγματικούς μερακλήδες της πόλης και σας μυούν σε μία αυθεντική ουζο/τσιπουρο-κατάσταση που πρέπει να βιώσετε έστω και μία φορά. Ανακαλύψτε μαζί μας μικρούς «θησαυρούς» και ζήστε, έστω για λίγο, τις καλτ στιγμές που προσφέρουν απλόχερα στους θαμώνες τους.

Παραδοσιακό Ουζερί

paradosiakoouzeri Το Παραδοσιακό Ουζερί -γνωστό και ως το Ουζερί του Χάρη, από το όνομα του ιδιοκτήτη του- εντοπίζεται εντός της στοάς επί της Λυκούργου, πίσω από την Ομόνοια.Λειτουργεί από το 1962 και τρατάρει στους θαμώνες του νόστιμα και απλά θαλασσινά μεζεδάκια από νωρίς το πρωί. Μπορείτε να το επιλέξετε και για ελληνικό καφεδάκι. Πληροφορίες Λυκούργου 16, τηλ. 210 3244056, Αθήνα

Ουζερί η Στοά

stoa Το Ουζερί η Στοά λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια στο κέντρο της πόλης και διακρίνεται για τη σύνεση και το σεβασμό που επιδεικνύει στον πελάτη. Τα τραπέζια του ουζερί επί της Θεμιστοκλέους γεμίζουν με ψαρομεζέδες και κρεατομεζέδες που συνοδεύουν ιδανικά το τσίπουρο, το ούζο ή το κρασί της επιλογής σας. Μπακαλιάρος σκορδαλιά, λευκή ταραμοσαλάτα και μυδοπίλαφο είναι μερικές μόνο από τις value for money προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσετε. Πληροφορίες Θεμιστοκλέους 11, τηλ. 210 382 5961, Αθήνα, fb page: Η Στοά – I Stoa

Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς

triantafyllo Μπορεί να μην είναι τόσο «μυστικό» για όσους μένουν ή εργάζονται γύρω από το Σύνταγμα, ωστόσο για όλους τους άλλους το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς είναι ένα ταβερνείο που προκαλεί μόνο ευχάριστες εκπλήξεις σε όσους το ανακαλύπτουν. Θα το εντοπίσετε σε μία στοά στην οδό Λέκκα και μπορείτε να καθίσετε στα τραπέζια που βρίσκονται στο εσωτερικό του ή αυτά που έχει στήσει εκτός -εντός της στοάς. Τι τρώμε εδώ; Ψαράκι και gourmet μεζέδες, ιδανικά για να συνοδεύσουν το ούζο ή το κρασί σας. Πληροφορίες Λέκκα 22, Σύνταγμα, τηλ. 210 3227298 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com