Το πρώτο επεισόδιο της κορυφαίας -για πολλούς- τηλεοπτικής σειράς των τελευταίων ετών θα προβληθεί στις ΗΠΑ την Κυριακή 1η Απριλίου, ενώ στην Ελλάδα οι θαυμαστές του Game of Thrones θα δουν το επεισόδιο 48 ώρες αργότερα. Η NOVA, όπως και στην πρώτη σεζόν, εξασφάλισε τα νέα επεισόδια από την HBO.

Παρά το γεγονός ότι οι φαν της σειράς θυμούνται τι ακριβώς συμβαίνει στην πρώτη σεζόν, η ΗΒΟ δημοσίευσε ένα trailer διάρκειας 22 λεπτών (!) με σκηνές από τα προηγούμενα επεισόδια, σχόλια των ηθοποιών και δίνει μια γεύση από τη δεύτερη σεζόν.

Στον πρώτο κύκλο της σειράς, δύο από τις πλέον δυνατές προσωπικότητες – ο Βασιλιάς Robert και ο Ned Stark – πεθαίνουν. Στο δεύτερο κύκλο, η απουσία τους δημιουργεί κενό εξουσίας που επηρεάζει ιδιαίτερα τη φυλή του Βασιλιά Robert που αν και ο θρόνος του Βασιλείου του περνάει στον γιό του Joffrey, πολλοί αμφισβητούν το αν είναι πράγματι γιός του, και τον πολεμούν εποφθαλμιώντας το Βασίλειο. Στο δεύτερο κύκλο της σειράς, ο αγώνας για την δύναμη και την κατάκτηση του Σιδερένιου Θρόνου κορυφώνεται με αναπάντεχες απώλειες, απρόβλεπτες ίντριγκες, συγκρούσεις αλλά και συμμαχίες που θα οδηγήσουν στη μεγάλη μάχη.