Τα παιδιά είναι πια τελείως εξοικειωμένα με την τεχνολογία. Από μικρή ηλικία περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο πίσω από μια οθόνη, είτε αυτή είναι ενός κινητού, ενός tablet ή μιας τηλεόρασης.

Όσο ελκυστική όμως κι αν είναι η τεχνολογία, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά σε μια πιο νωχελική ζωή, με μειωμένες αληθινές εμπειρίες.

atticapark4

Ένα παιδί μπορεί να αναγνωρίσει ένα άγριο ζώο μέσα από μια φωτογραφία που θα δει στο tablet του μπαμπά του. Μπορεί να μάθει πώς ζουν κάποια ζώα παρακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση.

atticapark3

Ποτέ όμως δεν θα έχει τη σωστή και πλήρη εικόνα αν δεν τα δει από κοντά. Και φυσικά ποτέ, κανένα παιδί δεν θα ενθουσιαστεί τόσο με ένα ζώο αν δεν έχει την ευκαιρία να σταθεί πραγματικά δίπλα του.

Και αυτός ο ενθουσιασμός να μετατραπεί σε αγάπη για τα ζώα αλλά και σε γνώση για τους κινδύνους που αυτά αντιμετωπίζουν στη φύση κυρίως από τον άνθρωπο.

atticapark2

Και αυτό ακριβώς αποφάσισε να τεστάρει και το ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία, έβαλε κάποιους μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού να δουν πρώτα φωτογραφίες από λεμούριους.

Αμέσως μετά είδαν ένα βίντεο. Και την επόμενη μέρα τα παιδιά είδαν τους λεμούριους από κοντά. Στο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

atticapark8

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το αληθινό κέρδισε με μεγάλη διαφορά όπως φαίνεται και στο video που κυκλοφορεί στο internet.

atticapark5

Το ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ μας προσκαλεί όλους να ζήσουμε από κοντά την αξέχαστη εμπειρία μιας βόλτας ανάμεσα σε 2000 ζώα. Σε ένα Πάρκο, μοναδικό στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, έκτασης 200 στρεμμάτων που φιλοξενεί 209 διαφορετικά είδη πουλιών, 60 είδη θηλαστικών, 40 είδη ερπετών από όλο τον πλανήτη.

atticapark7

Το ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ μας καλωσορίζει στο ζωικό βασίλειο καθημερινά και μας θυμίζει πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αληθινό.

atticapark6