Η πιο μεγάλη και εντυπωσιακή πανσέληνος του χρόνου έχει αρχίσει ήδη να σχηματίζεται… Λίγες μέρες μόνο μας χωρίζουν από αυτή και οι διοργανώσεις για την συγκεκριμένη βραδιά έχουν ήδη καθοριστεί. Ξεχωρίσαμε κάποιες από αυτές -σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας- έτσι ώστε να επιλέξετε εκείνη που σας ενδιαφέρει περισσότερο σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε.

Αθήνα

panselinos-moyseio-akropolis

  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας καλεί να απολαύσετε απολαύσουν τα κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης στην αθέατη νυχτερινή τους γοητεία. Την εμπειρία της νυχτερινής περιήγησης στα δάση των εκθεμάτων θα πλαισιώσουν αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί από τις 20.30 ως τις 22.00, αφηγούμενοι τις δικές τους Ιστορίες της Σελήνης, ενώ ο Νίκος Ξανθούλης στις 22.00 στην αίθουσα του «Βωμού» θα ερμηνεύσει στο πιάνο τις μουσικές του σεληνόφωτος από γνωστά ελληνικά τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου. Η είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα γίνεται ελεύθερα από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα, με τελευταία επιτρεπόμενη είσοδο στις 23.30.

  • Μουσείο Ακρόπολης

Με δύο ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις θα γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης την πανσέληνο του Αυγούστου. Το βράδυ της 18ης Αυγούστου το μουσείο θα υποδεχθεί στον προαύλιο χώρο τους την μπάντα The Swingin’ Cats, με ελληνικά και ξένα τραγούδια με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου. Την ίδια μέρα οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί στο κοινό από τις 08.00-00.00, με δωρεάν είσοδο από τις 20.00-00.00. Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, το Μουσείο θα λειτουργεί όπως κάθε Παρασκευή με τους εκθεσιακούς χώρους να παραμένουν ανοιχτοί από τις 08.00-22.00 και το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου έως τα μεσάνυχτα. Από τις 20.00 κι έπειτα, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι ελεύθερη, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

  • Σούνιο

Το ιερό του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο του Σουνίου αποτελεί ένα από τα πιο ειδυλλιακά, ρομαντικά και εντυπωσιακά σημεία στην Αττική, για όλους εσάς που θα βρίσκεστε στην Αθήνα στις 18 Αυγούστου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20.00 έως τις 00.00.

Θεσσαλονίκη

panselinos-arxaiologko-thessaloniki_2 Στον κεντρικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Βασίλη Λέκκα, με ώρα έναρξης στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη τόσο για τη συναυλία όσο και για τις εξωτερικές μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου.

Ηράκλειο 

panselinos-herklion Στην είσοδο του ενετικού λιμανιού του Ηρακλείου, το ενετικό φρούριο Κούλες αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα και φημισμένα μνημεία της πόλης. Στο «Φρούριο στη Θάλασσα» όπως είναι η μετάφρασή του από το Castello a Mare ή Rocca a Mare (σύμφωνα με την ενετική ονομασία του), λοιπόν, στις 18 Αυγούστου, όσοι βρίσκεστε στο Ηράκλειο μην χάσετε τη συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο δώμα του φρουρίου. Ώρα έναρξης 20.30. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό μπορεί να επισκεφτεί δωρεάν τους χώρους του φρουρίου.

Αίγινα

panselinos-aegina Στον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα, ο οποίος με τον ναό του Ηφαίστου στο Θησείο και το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο δημιουργούν ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση- μουσικοκινητικό δρώμενο με τον τίτλο “Ναός” με διάρκεια γύρω στα 45 λεπτά. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00.