Το δεύτερο επεισόδιο της έκτης σεζόν της σειράς «The Crown» με τίτλο «Two Photographs» αρχίζει με συνεντεύξεις από δύο φωτογράφους. Πρόκειται για τους Μάριο Μπρένα, Ιταλός παπαράτσι και Ντάνκαν Μούιρ, βασιλικός φωτογράφος.

Τόσο ο Μπρένα όσο και ο Μούιρ μιλούν για τους ρόλους και το έργο τους και στο επεισόδιο αντιπαραβάλλονται η φωτογραφία του Μπρένα, στην οποία η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ φιλιούνται στο Jonikal, το γιοτ του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, με τη φωτογράφιση του πρίγκιπα Καρόλου και των γιων του, πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι, στο κάστρο Μπαλμόραλ.

Ο Ντάνκαν Μούιρ, τον οποίο υποδύεται ο Σκωτσέζος ηθοποιός Φορμπς Μάσον, αυτοσυστήνεται ως εξής: «Το όνομά μου είναι Ντάνκαν Μούιρ. Είμαι 57 ετών. Είμαι επαγγελματίας φωτογράφος που εργάζομαι στο Μπαλατέρ, κοντά στο Αμπερντίν στη Σκωτία. Η δουλειά μου είναι παραδοσιακή προσωπογραφία: γάμοι, αποφοίτηση, τέτοια πράγματα. Αλλά το πάθος μου, και αυτό για το οποίο είμαι περισσότερο γνωστός, είναι οι φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Όπου πηγαίνει η βασίλισσα, πηγαίνω και εγώ» αναφέρει.

Κανένας φωτογράφος με το όνομα Ντάνκαν Μούιρ δεν υπήρξε πραγματικά. Φαίνεται να είναι ένας επινοημένος χαρακτήρας από το Netflix. Ωστόσο, ο χαρακτήρας θα μπορούσε να είναι συμβολικός, παρουσιάζοντας την καλή εργασιακή σχέση που έχουν δημιουργήσει ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας με τους φωτογράφους όλα αυτά τα χρόνια, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Ο Ντάνκαν είναι το αντίθετο του Μάριο Μπρέναν. Ενώ ο δεύτερος είναι γνωστός για το ότι φωτογραφίζει διασημοτήτες για χρήματα, εισβάλλοντας στην ιδιωτικότητά τους, ο Ντάνκαν το κάνει επειδή τρέφει αγάπη για τη βασιλική οικογένεια.

Τη φωτογράφιση του πρίγκιπα Κάρολου και των γιων ανέλαβε στην πραγματικότητα ο Τιμ Γκρέγιαμ, φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας.