Ένας καφές πάντα αποτελεί καλή ιδέα για να δώσετε ραντεβού με την παρέα για χαλαρές στιγμές και κους κους.

Τι θα λέγατε, όμως, αν αυτός ο καφές της ημέρας ή του σαββατοκύριακου συνοδευόταν και από ένα λαχταριστό και πλούσιο σε γεύση κομμάτι κέικ;

Δείτε τα στέκια που μπορείτε να απολαύσετε και τα δύο.

Πορτατίφ

Το cafe- ζαχαροπλαστείο Πορτατίφ, στο Κολωνάκι (επί της Σίνα) θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais. Με χαρακτηριστικό ατού του τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του το Πορτατίφ έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο στέκι στο Κολωνάκι για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές! Προτιμήστε το και για τα κέικ του, τα οποία γίνονται πραγματικά ανάρπαστα. Δοκιμάστε carrot, red velvet ή pistachio κέικ και θα μας θυμηθείτε.

Petite Fleur

Λιλιπούτειο και γουστόζικο, το Petite Fleur στο Χαλάνδρι (Πλ. Ελευθερωτών 16) ξεχωρίζει για τη φίνα αισθητική και τη γαλλική ατμόσφαιρα. Φημίζεται για τη μεγάλη γκάμα σε ροφήματα σοκολάτας. Οι ιδιοκτήτες του έχουν δημιουργήσει πληθώρα συνταγών ζεστής σοκολάτας σε ιδιαίτερες και πρωτότυπες γεύσεις. Παρασκευάζονται την ώρα που τις παραγγέλνετε, για την παραγωγή τους δεν χρησιμοποιείται κανένα σιρόπι, ενώ όλα τα υλικά είναι φυσικά. Ένα τέτοιο ρόφημα, λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να συνοδευτεί ιδανικότερα από ένα κομμάτι ολόφρεσκο και λαχταριστό κέικ.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας -ανάμεσά τους και κέικ-, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Different Beast

Bιομηχανικής αισθητικής χώρος με vintage στοιχεία και χειροποίητα έπιπλα που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κηφισιά (Κασσαβέτη 19). All day χώρος με νοσταλγική ατμόσφαιρα που σερβίρει αρωματικό καφέ, γευστικό brunch και σνακ, δροσερές σαλάτες και σούπες, με προτάσεις ακόμη και για το vegan κοινό της πόλης. Στις αγαπημένες μας γλυκές προτάσεις του καταλόγου, τα σπιτικά, μοσχομυρωδάτα κέικ σε διάφορες γεύσεις, καθόλου συνηθισμένες ωστόσο!