Αν είσαι παιδί του κέντρου θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι η Μητροπόλεως είναι ένα από τα πιο κομβικά σημεία του. Ο δρόμος που συνδέει την πλατεία Συντάγματος με το Μοναστηράκι διαθέτει στέκια για όλα τα γούστα, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς.

Από μοντέρνα καφενεία που θυμίζουν κάτι από παλιά Αθήνα, μέχρι υπέροχες ταράτσες με φανταστική θέα και νεοταβέρνες με πειραγμένη ελληνική κουζίνα, ό,τι κι αν αναζητήσετε θα το βρείτε.

Σερσέ Λα Φαμ

Αν και η αισθητική του θυμίζει περισσότερο γαλλικό μπιστρό, πιο κοντά στην ελληνική φιλοσοφία, το Σερσέ Λα Φαμ ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για τους παραδοσιακούς μεζέδες που σερβίρει στα τραπέζια του, εμπνευσμένους από διάφορα σημεία της χώρας. Οι γευστικές επιλογές συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή τσίπουρο, ενώ η εμπειρία εδώ ολοκληρώνεται με έναν ελληνικό καφέ στη χόβολη με λουκουμαδάκι. Αυθεντικά και παραδοσιακά ελληνικά, όπως παλιά.

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και  σούπερ cocktails για τα καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας. 

Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας

Από τους πρώτους διδάξαντες στην πόλη του όρους νεοταβέρνα, ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, τόσο επί της Μητροπόλεως (νο 12) στην καρδιά της Αθήνας, όσο και σε άλλα σημεία στην Αττική, αποτελεί την πιο σύγχρονη και επιτυχημένη εκδοχή του μοντέρνου μπακάλικου- ταβέρνας. Η κουζίνα τιμά την ελληνική παράδοση, με τα πιάτα να έχουν έχουν πιο σύγχρονο twist, τόσο στην γεύση όσο και την παρουσίαση. Όλα παρασκευάζονται με επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, δημιουργώντας συνδυασμούς και γεύσεις που όλοι θέλουν να ξαναδοκιμάσουν.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Tο all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η κουζίνα του εστιάζεται στη μεσογειακή γαστρονομία, με προτάσεις όπως ριζότο, burgers, ζυμαρικά και πίτσα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.