Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τρέχουν στον Μαραθώνιο

Συμπαρίστανται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη


ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ
15:10
01/08/2012
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τρέχουν στον Μαραθώνιο
loading

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν φέτος στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που έχει προγραμματιστεί στις 11 Νοεμβρίου 2 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ως επίσημη συνεργαζόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την ομάδα «Δρομείς Χωρίς Σύνορα».

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς σε κάθε γωνιά του κόσμου. Έτσι, με αφορμή τον αθλητικό θεσμό, θα τρέξουν όλοι μαζί με ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο δρομέας και εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Γιώργος Θεοχαρόπουλος που χαρακτήρισε την προσπάθεια, τον αγώνα και την υπέρβαση των δυνάμεων ως κοινά στοιχεία του αθλητισμού και της ανθρωπιστικής δράσης δήλωσε:

«Προσωπικά, θα ήθελα μέσα από τη συμμετοχή μου στο Μαραθώνιο να δείξω πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια. Γιατί εν τέλει, ο στόχος τόσο των συμμετεχόντων στο Μαραθώνιο, όσο και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι ο ίδιος: να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».

«Τα 5, τα 10 ακόμη και τα 42 χιλιόμετρα είναι η απόσταση που χωρίζει εκατομμύρια ανθρώπους από λίγο πόσιμο νερό, από ένα κέντρο υγείας, από ένα ασφαλές καταφύγιο. Η απόσταση που κάποιοι άνθρωποι χρειάζεται να διανύουν κάθε μέρα για να κρατηθούν στη ζωή. Για αυτούς τους ανθρώπους θα τρέξουν όλοι μαζί», λένε. Και γι’ αυτό καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στον μαραθώνιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει