Το να τρακάρει ένας οδηγός με τη Ferrari του στην Ιταλία είναι κακό. Ακόμα πιο κακό, όμως, είναι το να τρακάρουν δυο οδηγοί με Ferrari ταυτόχρονα, πέφτοντας στην περίφραξη, την ίδια στιγμή. Μπορεί να ακούγεται ακατόρθωτο, αλλά δεν είναι. Μάλιστα, αυτό κατάφεραν οι οδηγοί μιας Ferrari 296 GTB και μιας F12Berlinetta το Σαββατοκύριακο.

Μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε και τα δύο αυτοκίνητα τη στιγμή της σύγκρουσης. Τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα μπήκαν στην ίδια στροφή πολύ γρήγορα, γλιστρώντας ταυτόχρονα εκτός δρόμου. Με γρήγορη διαδοχή, το καθένα χτύπησε στο ίδιο ύψωμα, πετάχτηκαν στον αέρα και χτύπησαν σε έναν τοίχο έξω από μια κοντινή βίλα.

Στη συνέχεια, η F12Berlinetta αρχίζει να βγάζει καπνό, μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης φωτιάς που επίσης κατέγραψε ο ίδιος χρήστης του YouTube. . Η 296, η οποία διαθέτει μπαταρίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπλοκές σε μια πυρκαγιά ως μέρος του υβριδικού της συστήματος, φαινομενικά δεν πήρε φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο οδηγοί φέρονται να βρίσκονταν σε διακοπές με φίλους. Ο 56χρονος Ολλανδός και ο 46χρονος Βέλγος, έκαναν κόντρα στον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Όσιμο στην Ανκόνα. Ο καθένας τους μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά. Οι ίδιοι, είναι αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και βαρύτερες κατηγορίες δεδομένης της ταχύτητας που είχαν αναπτύξει.

Τα αυτοκίνητα, ωστόσο, φαίνεται να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Η καμένη F12, ειδικότερα, δεν είναι πιθανό να εμφανιστεί ξανά στους δρόμους.