Σε λίγες ώρες (20:08) θα δοθεί η εκκίνηση στα δυο πρώτα πληρώματα που θα ανοίξουν την αυλαία της μεγάλης φιέστας του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις που θα δοθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.


Μετά τον τεχνικό έλεγχο που έγινε χθες στην ΠΕΛαμίας και ην δοκιμαστική διαδρομή στην περιοχή Λυγαριάς Φθιώτιδας, 67 πληρώματα θα πάρουν εκκίνηση στο 66ο Ράλλυ Ακρόπολις, διεκδικώντας την νίκη ή μια διάκριση σε 16 ειδικές διαδρομές που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι στην Λαμία.

Από τις σημαντικές ειδήσεις της ημέρας είναι οι χρόνοι που σημείωσαν οι Τάνακ και Νεβίλ με τα Hyundai i20 Rally1, με τον Μπριν (Ford Focus Rally1) να τους ακολουθεί, ενώ προβλήματα αντιμετώπισε και πάλι ο 9άκις παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Λεμπ, του οποίου το Puma δείχνει με πρόβλημα στον κινητήρα αναστατώνοντας όλη την ομάδα της M-Sport ακόμα και τον ίδιο τον Μάλκολμ Γουίλσον που έδειχνε ιδιαίτερα προβληματισμένος.

Από ελληνικής πλευράς, η σύγκριση με τους αντίστοιχους ξένους είναι απογοητευτική, ενώ οι Μάνος και Κώστας Στεφανής (Hyundai i20) είχαν ένα τουμπάρισμα ευτυχώς χωρίς σοβαρές απώλειες.

Όσον αφορά τις τελευταίες εντυπώσεις, ακολουθούν οι δηλώσεις μερικών πρωταγωνιστών αμέσως μετά το shakedown:

No69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN: «Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε ξανά. Δε θα είναι εύκολο, στο Shakedown είχαμε λιγότερη πρόσφυση απ’ ό,τι περίμενα».

No8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA: «Έχει αρκετές πέτρες. Η πρόσφυση αλλάζει από σημείο σε σημείο. Ειδικά η αυριανή μέρα θα είναι απαιτητική».

No11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE: «Έχουμε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο μπροστά μας. Θα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με την περσινή χρονιά».

No33 Elfyn EVANS Scott MARTIN: «Είναι μια διαφορετική πρόκληση σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες. Γλιστράει, η πρόσφυση είναι χαμηλή».

No18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON: «Θα είναι δύσκολα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποφύγουμε τις πέτρες».

No42 Craig BREEN / Paul NAGLE: «Ανυπομονώ! Έχουμε καλές αναμνήσεις από τον αγώνα, θα δούμε τι θα γίνει».

No4 Esapekka LAPPI / Janne FERM: «Η Παρασκευή είναι δύσκολη μέρα, θα πρέπει να επιβιώσουμε. Και το υπόλοιπο δε θα είναι εύκολο, αλλά τουλάχιστον καλύτερο. Θα είναι ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο».

No19 Sébastien LOEB / Isabelle GALMICHE: «Το ράλλυ είναι πολύ διαφορετικό. Νέες ειδικές, σκληρή δουλειά στις δοκιμές. Πρέπει να βρούμε πάλι ρυθμό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

No6 Dani SORDO / Candido CARRERA: «Είχαμε υποστροφή σε κάποια σημεία, είμαι όμως χαρούμενος με το set-up».

No9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE: «Όλα είναι καλά. Το αυτοκίνητο είναι κορυφαίο. Ελπίζω σε ένα αποτέλεσμα ανάλογο με αυτό της Κένυας».

No20 Andreas MIKKELSEN / Torstein ERIKSEN: «Δε θα είναι εύκολο, όπως πάντα στο Ακρόπολις. Οι ειδικές είναι σε καλή κατάσταση, θα το διασκεδάσουμε».

No21 Yohan ROSSEL / Valentin SARREAUD: «Θα είναι δύσκολο Σαββατοκύριακο για το αυτοκίνητο. Θα δώσω τα πάντα, αλλά είναι εύκολο να γίνει κάποιο λάθος. Το αυτοκίνητο είναι καλό, θα δούμε».

No22 Teemu SUNINEN / Mikko MARKKULA: «Θα προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Θα κερδίσει όποιος καταφέρει να αποφύγει τα προβλήματα».