Οι πωλήσεις καινούριων οχημάτων παρέμειναν και τον μήνα Απρίλιο 2022 σε πτωτική τροχιά και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες, ενώ τα σύνολα του 4μήνου παραμένουν από λίγο (5,7%) έως πολύ (35,5%) μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα του Α΄ 4μήνου του 2021.

Πιο αναλυτικά και με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Όσον αφορά τις κατηγορίες που προτιμούν οι καταναλωτές, προηγούνται σταθερά οι Β & C που συγκεντρώνουν σχεδόν το 85% των πωλήσεων με την μερίδα του λέοντος να ανήκει στα SUV μοντέλα αυτών των κατηγοριών. Επίσης, στα είδη κινητηρίων συστημάτων, οι θερμικοί κινητήρες χάνουν και άλλο έδαφος έχοντας παρόλα αυτά το 61% της αγοράς, με μεγάλο κερδισμένο της αγοράς τα υβριδικά μοντέλα που πλησιάζουν το 30%.

Έτσι, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως τον Απρίλιο, έχει ως εξής:

Τέλος, σε επίπεδο ΕΕ, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), η αγορά των επιβατικών κινήθηκε ως και το Μάρτιο ως εξής: