Η Bridgestone επιλέχθηκε από την Ιταλική εταιρία Maserati, ως συνεργάτης ελαστικών για το νέο Grecale, με ιδανική επιλογή, τα ελαστικά Potenza Sport. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, χρησιμοποιήθηκαν οι προηγμένες τεχνολογίες εικονικών μοντέλων ελαστικών, που επιτρέπουν στην Bridgestone να σχεδιάσει, να δοκιμάσει και να τελειοποιήσει με ακρίβεια το Potenza Sport σε εικονικό περιβάλλον, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην απόδοση και τη βιωσιμότητα. Ως μέρος της συνεργασίας, η ιαπωνική εταιρία ελαστικών παρέχει επίσης εξοπλισμό για τις κορυφαίες εκδόσεις Trofeo και MHEV, των ελαφρά υβριδικών εκδόσεων του Grecale.

Το Potenza Sport που κατασκευάστηκε για το Maserati Grecale Trofeo περιλαμβάνει ασύμμετρο σχέδιο πέλματος με συνεχείς κεντρικές αυλακώσεις, που πλαισιώνονται από έναν μεγάλο εξωτερικό ώμο. Η πιο άκαμπτη σχεδίαση του σκελετού και η ενισχυμένη δομή της  στεφάνης του ελαστικού συμβάλλουν στην κατανομή της πίεσης και στη διατήρηση της πρόσφυσης στις δύσκολες στροφές και το φρενάρισμα, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση. Το ακριβές σύστημα διεύθυνσης και η εξαιρετική ικανότητα στις υψηλές ταχύτητες ταιριάζουν ιδανικά με τον κινητήρα σε διάταξη V6, απόδοσης 530 ίππων, την τετρακίνηση και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η Bridgestone ανέπτυξε επίσης νέα σύνθεση γόμας πέλματος και νέο σχεδιασμό ελαστικού για τις ελαφρά υβριδικές εκδόσεις του Grecale του νέου D-UV της Maserati. Τα ελαστικά Potenza Sport έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκριθούν στην πρόκληση που περιλαμβάνει ισορροπία ανάμεσα σε χειρισμό σε στεγνό οδόστρωμα, άνεση και χαμηλή αντίσταση κύλισης. Ο ειδικά προσαρμοσμένος σχεδιασμός πέλματος που διαθέτει βελτιστοποιημένη κατανομή αυλακώσεων και κενών, σε συνδυασμό με μια νέα κατασκευή στεφάνης, συμβάλλουν στην εξαιρετική ακρίβεια διεύθυνσης, την ακαμψία στις στροφές και την άνεση. Η ειδική κατασκευή σκελετού του Potenza Sport για το MHEV έχει σχεδιαστεί για να απορροφά το πρόσθετο φορτίο οχήματος του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, παρέχοντας βέλτιστη απόδοση στις στροφές, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα.

Οι εκδόσεις των Maserati Grecale Trofeo και Grecale MHEV, με ειδικά ελαστικά Potenza Sport, είναι πλέον διαθέσιμες στην ευρωπαϊκή αγορά.