H αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar 2022 –φαίνεται- να ανοίγει με αγώνες Rallycross και Ατομικής Χρονομέτρησης, που θα διεξαχθούν στο «Διαδρόμιο», σε διαδρομή προδιαγραφών RX. Η διοργάνωση αυτή ίσως είναι το «σπάσιμο» μιας άτυπης αποχής κάποιων οδηγών αγώνων που προέκυψε πριν λίγες ημέρες μέσω διαδικτύου.

Έτσι, με δεκαοκτώ Crosscars θα ξεκινήσει η χρονιά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar, ενώ ειδικότερα στον εναρκτήριο αγώνα, τα δώδεκα από αυτά θα συμμετάσχουν σε αγώνα Rallycross και τα έξι σε Ατομικής Χρονομέτρησης αντίστοιχα.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, ο πρωταθλητής του 2021, Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, ο Γιάννης Ρέγγος, ο Γιάννης Χεκιμιάν, οι Κύπριοι Νίκος Θωμά και Γιώργος Γεωργίου, ο Σπύρος Ράπτης, ο Ισραηλινός Adar Melamed και πολλοί άλλοι θα δώσουν το παρόν το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Διαδρόμιο για την πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς.

Επίσης, στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης θα συμμετέχουν οι Θεόδωρος Μυλωνάκος (Speedcar Xtrem), Μάριος Κωνσταντάκος (Semog Bravo), Βασίλης Πετρόπουλος (SR Crosscar), Παναγιώτης Λάτσης (Speedcar Xtrem) και ο Γιάννης Χεκιμιάν με το νέο Speedcar Wonder. Τέλος, στην κατηγορία Junior μοναδική συμμετοχή είναι αυτή του Αχιλλέα Χριστοδούλου (LaBase RX01) που μαζί με τον Κωνσταντίνο Τακιδέλλη εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό του FIA Rally Star.

Η δράση την Κυριακή 13 Μαρτίου αρχίζει στις 10:00. Η είσοδος για τους θεατές, στον αγώνα που διοργανώνεται απο την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, είναι ελεύθερη, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Νίκος Τσάδαρης