Η Nissan κατέκτησε την κορυφή σε τρείς κατηγορίες οχημάτων,  στην Μελέτη Αρχικής Ποιότητας (IQS) της J.D. Power για το 2021, σε σύνολο επτά επιλέξιμων μοντέλων της. Συγκεκριμένα, το Maxima είναι το όχημα με την καλύτερη βαθμολογία στην Αμερικάνικη Αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ και το εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων Smyrna στο  Tennessee  (με την γραμμή παραγωγής του Murano) απέσπασε την  υψηλότερη βαθμολογία στην Αμερική, κερδίζοντας το χρυσό βραβείο ποιότητας.

Συνολικά το 2021, η Nissan κατέλαβε την 4η θέση μεταξύ των εμπορικών σημάτων μαζικής παραγωγής, 12 μονάδες μπροστά από τον μέσο όρο της βιομηχανίας, σημειώνοντας  αύξηση επτά θέσεων. Επιπλέον, η μάρκα ανέβηκε στην 4η  θέση στην κατάταξη των εταιρειών, από την 5η το 2020.

Τρία μοντέλα Nissan, τα Altima, Maxima και Murano,  βγήκαν νικητές στις κατηγορίες τους,  με τα Titan, Sentra και Versa να κατατάσσονται και αυτά μεταξύ των τριών πρώτων στις κατηγορίες τους. Το Maxima κατέγραψε το χαμηλότερο συνολικό επίπεδο προβλημάτων σε ολόκληρη τη μελέτη, ενώ το Murano έλαβε την 8ηθέση στην γενική  κατάταξη.

Με την IQS, η  J.D. Power μετράει την αρχική ποιότητα με βάση τον αριθμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται ανά  100 οχήματα (PPH) κατά τη διάρκεια των πρώτων 90 ημερών ιδιοκτησίας, με την χαμηλότερη βαθμολογία να  αντικατοπτρίζει την υψηλότερη ποιότητα.

Η γραμμή συναρμολόγησης του Murano,  στο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων της Smyrna των 557 στρεμμάτων της Nissan,  κατατάχθηκε πρώτη σε ποιοτικές επιδόσεις μεταξύ των εργοστασίων  κατασκευής οχημάτων  της Βόρειας Αμερικής.