Η Nissan MotorCo. Ltd. ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Note Aura Nismo, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στην Ιαπωνία από το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ ξεκίνησε ήδη  και η εμπορική διάθεση του NoteAura.

Το ολοκαίνουργιο NoteAura Nismo έρχεται αποκλειστικά με το ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης e-Power της μάρκας, που αποτελεί έναν από τους πυλώνες της στρατηγικής της στην ηλεκτροκίνηση.

Με την ταυτότητα του «γρήγορου εξηλεκτρισμένου αυτοκινήτου πόλης», ως σχεδιαστική ιδέα εμπνευσμένη από τη Formula-E, το NoteAura Nismo βασίζεται στο NoteAura, με βελτιώσεις από την Nismo τον βελτιωτικό οίκο  επιδόσεων της ιαπωνικής εταιρίας που προσφέρει προϊόντα υψηλών επιδόσεων σε ένα ευρύ φάσμα πελατών. 

Ο αστικός, εξορθολογισμένος, νέας γενιάς σχεδιασμός της Nismo, αποτυπώνει την αίσθηση αιχμής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Με την εμβληματική διπλή αεροτομή σε έντονο κόκκινο χρώμα, το NoteAura Nismo διαθέτει χαμηλή και μεγάλου πλάτους σιλουέτα, ενώ το επανασχεδιασμένο έμβλημα Nismo σε ματ αποχρώσεις χρωμίου και κόκκινου,  τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται οι  ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, με υψηλή αεροδυναμική απόδοση. Συνολικά διατίθενται πέντε αποχρώσεις αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων δίχρωμων συνδυασμών.

Το εσωτερικό διαθέτει ένα μείγμα σκούρου χρώματος με πινελιές από κόκκινο,  που δείχνουν την οδηγοκεντρική εστίαση του μοντέλου, όπως και τα καθίσματα με επενδύσεις από συνδυασμό ειδικού υφάσματος και συνθετικού δέρματος, κεντημένο λογότυπο Nismo και κόκκινες/γκρι ραφές.

Χρησιμοποιώντας αεροδυναμικές τεχνολογίες που έχουν δοκιμαστεί και βελτιωθεί στους αγώνες αυτοκινήτων, το μοντέλο διαθέτει βελτιστοποιημένη αεροδυναμική, προσφέροντας σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες.

Ο γρήγορος και ομαλός χειρισμός, καθώς και η υψηλή σταθερότητα στο σύστημα διεύθυνσης, συνεπικουρούνται από την εξειδικευμένη ανάρτηση και τη βελτιστοποιημένη κατανομή της ακαμψίας στο αμάξωμα. Επιπλέον, το NoteAura Nismo αξιοποιεί στο έπακρο το σύστημα e-Power 2ης γενιάς για να προσφέρει ευκίνητη απόκριση και αυξημένη επιτάχυνση.

Τέλος, για το μοντέλο διατίθενται τρεις ρυθμίσεις λειτουργίας οδήγησης, με την επιλογή Nismo να προσφέρει πιο ισχυρή απόκριση και αυξημένη επιτάχυνση, ενώ τα προφίλ Normal Mode και Eco Mode, έχουν ρυθμιστεί ειδικά για την συγκεκριμένη έκδοση, παρέχοντας πιο άνετη οδήγηση.

Νίκος Τσάδαρης