Το νέο Jeep Compass που σας παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες, ξεκινά την πορεία του στην Ελληνική αγορά με πλήρη γκάμα κινητήρων, συστημάτων μετάδοσης, αλλά και επιπέδων εξοπλισμού. Με κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel και Plug-in Hybrid, αυτόματα και χειροκίνητα κιβώτια, αλλά και 2κινητες ή 4κινητες εκδόσεις, προβάλλει σαν μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των C-SUV.

Το νέο Compass είναι διαθέσιμο σε 6 εκδόσεις εξοπλισμού (Sport, Longitude, Limited, S, Trailhawk και 80th Anniversary), με τιμές από 22.900 ευρώ (1.3 GSE T4 130hp MT FWD SPORT) έως 48.300 ευρώ (Plug-in Hybrid 240hp AT6 4Xe TRAILHAWK), ενώ όλες οι Plug-in Hybrid εκδόσεις του μοντέλου απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας και φόρου χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου.

Στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων είναι το σύστημα πολυμέσων UConnect 5 με οθόνη από 8,4’’ έως και 10,10’’, οι ζάντες αλουμινίου, τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED, αλλά και ένα πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), το οποίο περιλαμβάνει, Σύστημα αυτόνομης πέδησης με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, Intelligent Speed Assist, Lane Support System, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού. Στην κορυφή της γκάμας, οι εκδόσεις Limited (έμφαση στην άνεση και την πολυτέλεια), S (έμφαση στο δυναμικό χαρακτήρα), Trailhawk (για μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες) και η συλλεκτική 80th Anniversary.

Το σύνολο των εκδόσεων καλύπτεται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χλμ και αντίστοιχης διάρκειας δωρεάν υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Νίκος Τσάδαρης