Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φήμες πως το επερχόμενο VW Tiguan θα διαθέτει εκτός της «κανονικής» του έκδοσης, δύο ακόμα: μία νεανική coupe και μια ακόμα πιο οικογενειακή με 7θέσια διαμόρφωση εσωτερικού.

Η εξωτερική εμφάνιση του νέου VW Tiguan θα πατήσει πάνω σε αυτή του εικονιζόμενου, πρωτότυπου Cross Coupe, που έχει παρουσιάσει διαδοχικά η VW το 2011 στο Τόκιο, το 2012 στη Γενεύη και το 2013 στο Ντιτρόιτ.

Έτσι, σύμφωνα και με τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες των «κατασκόπων», το επόμενο Tiguan θα αποκτήσει μια πιο επιβλητική εικόνα, σε ένα αμάξωμα με περισσότερες νευρώσεις και «φουσκώματα» από το παρελθόν.

Στο εμπρόσθιο τμήμα, η νέα γρίλια της μάσκας με τα οριζόντια αλουμινένια φιλέτα θα προσδώσει κύρος, ενώ τα φωτιστικά θα φέρουν LED προβολείς ημέρας.

Πιο πίσω, ξεχωρίζουν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που συμβάλουν στην περιμετρική ορατότητα, ενώ υπό αυτό το πρίσμα, οι πίσω πλαϊνές κολώνες θα έχουν μικρότερο πλάτος από τις τωρινές. Αντίστοιχα, μικραίνουν σε διαστάσεις και τα φωτιστικά, ερχόμενα και πάλι από τα αντίστοιχα του VW Golf.

Από εκεί και πέρα, το Tiguan II θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, κερδίζοντας σε ακαμψία και αλαφραίνοντας σε βάρος. Αναμένεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το υπάρχον μοντέλο, με το μήκος του να προσεγγίζει τα 4,5 μ.

Επιπλέον, το παρών θα δώσουν οι πλέον εξελιγμένες εκδοχές των TSI και TDI κινητήρων από τα 1,4 λίτρα και πάνω. Η τετρακίνηση, τέλος, θα μοιράζει και πάλι αυτόματα το ποσοστό της ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ενώ θα υπάρχουν και προσθιοκίνητες εκδόσεις.

Στο επόμενο Tiguan, η VW για πρώτη φορά θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα αμαξωμάτων, στην προσπάθειά της να διευρύνει το αγοραστικό κοινό του μοντέλου. Εκτός, λοιπόν, του κλασικού 5θέσιου μοντέλου, θα υπάρξει και μια έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο, που θα απευθυνθεί σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ και της Κίνας. Λόγος γίνεται για το Tiguan XL, του οποίου το μήκος θα αγγίζει τα 5 μ., γεγονός που θα του επιτρέπει να προφέρει 7θέσια διαμόρφωση του εσωτερικού του.

Επίσης, το πρωτότυπο Cross Coupe, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο Tiguan, δεν θα μείνει απλά «πρωτότυπο», αλλά θα μπει στην παραγωγή ως η κουπέ εκδοχή του αυτοκινήτου. Το Tiguan Coupe θα διαθέτει ένα περισσότερο σπορ ύφος αισθητικά, ενώ αναμένεται να φέρει θέσεις για 4 επιβάτες.

Πηγή: autotriti.gr