Στο Πρωτάθλημα 2014 DTM, η BMW δεν θα αγωνιστεί μόνο με την BMW M4 DTM, αλλά θα παρέχει και τα οχήματα ασφαλείας, καθώς παρουσίασε το M4 Coupe DTM safety car, μία carbon «επίδειξη» των M Performance Parts.

Η BMW παρουσίασε την νέα M4 Coupe DTM safety car, το όχημα ασφαλείας, δηλαδή, για τους αγώνες του Πρωταθλήματος DTM. Το εν λόγω αυτοκίνητο, στηρίζεται στην κανονική έκδοση δρόμου και αποτελεί, ουσιαστικά, μια επίδειξη της ποικιλίας των αξεσουάρ BMW M Performance Parts.

Οι Βαυαροί εξόπλισαν την M4 Coupe DTM safety car με carbon εμπρόσθιο splitter, εξωτερικούς καθρέπτες, πίσω spoiler και πίσω διαχύτη. Επιπλέον προεξάρχοντα στοιχεία του οχήματος είναι η μαύρη γρίλια της μάσκας, τα αεροδυναμικά πλευρικά μαρσπιέ και η εξάτμιση από τιτάνιο. Η «ειδική» αυτή M4 Coupe φέρει το «κοστούμι» της DTM, ανάρτηση από την KW και φώτα στην οροφή.

Οι τροποποιήσεις συνεχίζονται και στο εσωτερικό, εκεί που έχει τοποθετηθεί ένα roll cage αντί του πίσω καθίσματος. Τα μπροστά είναι αγωνιστικών προδιαγραφών της Recaro και έχουν ζώνες ασφαλείας της Schroth και carbon φινίρισμα.

Όπως και το «κανονικό» μοντέλο, το όχημα ασφαλείας DTM κινείται από το 3λιτρο TwinPower Turbo 6κύλινδρο μοτέρ, το οποίο αποδίδει 431 ίππους ισχύος και 550 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και επιτρέπει στο όχημα να πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της BMW Motorsport, κο Jens Marquardt, τα κίνητρα της BMW M GmbH ήταν: «Έχοντας αποφασίσει να διεκδικήσουμε τον τίτλο του 2014 DTM με την BMW M4 DTM, θέλαμε να φτιάξουμε ένα στιλάτο και σπορ όχημα ασφαλείας, την BMW M4 Coupe DTM Safety Car».

Πηγή: autotriti.gr