Ένα ιδιαίτερο δώρο έκανε στον Λιούις Χάμιλτον ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, μετά την ισοφάριση του ρεκόρ νικών.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes τερμάτισε πρώτος και στο Γκραν Πρι του Νίρμπουργκρινγκ και πανηγύρισε την 91η νίκη του στη Formula 1, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Σουμάχερ.

Σε μια αναγνώριση προς τον παγκόσμιο πρωταθλητή, επομένως, ο Μικ Σουμάχερ, γιος του Μίκαελ, ανέβηκε στο βάθρο την ώρα της απονομής και του έδωσε ένα κράνος του πατέρα του.

«Δεν ξέρω τι να πω. Νιώθω μεγάλη τιμή. Ο Μίκαελ Σουμάχερ κυριάρχησε τόσο πολύ σε αυτό το άθλημα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα τον πλησιάσω. Μόνον όταν πέρασα τη γραμμή τερματισμού συνειδητοποίησα τι είχα πετύχει εκείνη τη στιγμή. Είναι ένα είδωλο για εμένα. Είναι απίστευτο. Θα χρειαστώ κάποιο χρόνο, μέχρι να το συνειδητοποιήσω.

Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Μίκαελ. Έπαιρνα τον Μίκαελ τότε στο ηλεκτρονικό παιχνίδι Grand Prix II. Είδαμε την κυριαρχία του για τόσο μεγάλο διάστημα. Κανένας δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Μίκαελ ανεξαρτήτως όλων των ρεκόρ. Όταν μπήκα στα πιτ, μου έγινε ξεκάθαρο ότι μπορώ να ισοφαρίσω το ρεκόρ. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό προηγουμένως. Όλη η ομάδα έκανε τα πάντα γι αυτό. Ευχαριστώ πολύ», ήταν τα λόγια του συγκινημένου Χάμιλτον.