Παρόλο που απέχουμε σχεδόν τρεις μήνες από το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, το οποίο πραγματοποιείται στη Βρετανία τέλος Ιουνίου, η Honda έσπευσε να «δηλώσει συμμετοχή» στον αγώνα με το NSX concept.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο μάλιστα έχει «εμφανισθεί» ανεπίσημα, κατά καιρούς, σε διάφορες πίστες δοκιμών, όπως στο Mid-Ohio της Αμερικής το περασμένο καλοκαίρι, ή στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία.

Τώρα λοιπόν, θα είναι η επίσημη πρώτη στην πίστα του Goodwood για το NSX, λίγο πριν την παραγωγή του στο Ohio της Αμερικής. Να σημειώσουμε ότι μαζί με το νέο NSX θα «πάνε» στο Goodwood και δύο παλιότερα μοντέλα, ένα NSX του 1989 που είχε οδηγήσει μια φορά και ο Ayrton Senna, αλλά και ένα NSX του 2005.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το πρωτότυπο NSX -όπως και το μοντέλο παραγωγής- τροφοδοτείται από έναν V6 κινητήρα που συνδυάζεται με την υβριδική τεχνολογία της εταιρείας και ονομάζεται Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive).

Η εν λόγω τεχνολογία αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες (2 στον μπροστινό άξονα και 1 στο βενζινοκινητήρα) με τη συνδυαστική τους απόδοση να υπολογίζεται περίπου στους 400 ίππους, επιτρέποντας στο εν λόγω supercar να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ.

Πηγή: autotriti.gr