Το Fiat Ducato αποτελεί μια καλή βάση για την κατασκευή αυτοκινούμενων τροχόσπιτων. Η στιβαρή δομή, οι αποδοτικοί κινητήρες και οι πολλαπλές επιλογές αμαξωμάτων το έχουν καταστήσει αγαπημένη επιλογή των περισσότερων κατασκευαστών αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.

Η επιτυχία που απολαμβάνει το δημοφιλές μοντέλο και σε αυτή την πολύ εξειδικευμένη κατηγορία οχημάτων δεν είναι τυχαία.

Η Fiat Professional είναι η μόνη μάρκα με τμήμα που ειδικεύεται στα οχήματα αναψυχής, αλλά και στις σχετικές υπηρεσίες.

Το νέο Ducato MY2020 αποτελεί εξέλιξη της πετυχημένης σειράς του μοντέλου, η πρώτη γενιά του οποίου δημιουργήθηκε το 1981 και σήμερα συνεχίζει να προσφέρει πλήθος εκδόσεων Van, Pick-up, Σασί, αλλά και μεταφοράς προσωπικού, ενώ ειδικότερα η έκδοση Van προσφέρει τον κορυφαίο ωφέλιμο όγκο στην κατηγορία (έως 17κ.μ.).

Περισσότερες από 500.000 οικογένειες στην Ευρώπη έχουν επιλέξει αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με βάση το Ducato, με τη νέα γενιά του μοντέλου να φέρει σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) που αναβαθμίζουν σημαντικά τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας.

Παράλληλα οι μηχανικοί εξέλιξαν καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με δυνατότητα περιστροφής 360ο έτσι ώστε όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση η καμπίνα να μπορεί να μετατρέπεται σε ένα άνετο σαλόνι.

Αυτή είναι μόνο μια από τις πολυάριθμες πρακτικές λύσεις που έκαναν δημοφιλές το ιταλικό van, εξασφαλίζοντας του παράλληλα σειρά διακρίσεων από εξειδικευμένα μέσα, όπως το Γερμανικό περιοδικό Promobil που τα τελευταία 13 χρόνια ανακηρύσσει το μοντέλο ως «Best Motorhome Base».

Η υψηλή χρηστικότητα του μοντέλου, συνδυάζεται με μια σειρά αποκλειστικών υπηρεσιών της Fiat Professional, ειδικά σχεδιασμένων για όσους αγαπούν τις διακοπές με ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.

Εκτός από τις σχετικές πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://www.fiatcamper.com/en/home, η εταιρία διαθέτει περισσότερα από 6.500 σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης στην Ευρώπη, τα 1.800 εκ των οποίων είναι εξειδικευμένα στην παροχή υπηρεσιών σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.