Η BMW ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στο Σαλόνι του Λας Βέγκας τη νέα M235i, η οποία θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης, καθώς και πολλά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης.

Στην Έκθεση με τις νέες τεχνολογίες των αυτοκινητοβιομηχανιών, που γίνεται τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας, η βαυαρική εταιρεία θα φέρει τη νέα M235i, η οποία έχει εξοπλιστεί με πολλά hi-tech gadgets και πάνω από όλα με ένα εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω πρωτότυπο μοντέλο, μέσω των νέων τεχνολογιών και του ConnectedDrive της BMW θα έχει τη δυνατότητα κίνησης, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, παρά μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις και για να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες. Επίσης, θα διαθέτει μια κάμερα τοποθετημένη πίσω από τον μπροστινό εσωτερικό καθρέπτη, η οποία θα «σκανάρει» τον δρόμο, ενώ θα συνδυάζεται και μ ένα σύστημα -τεχνολογίας ραντάρ- που θα μπορεί να εμφανίσει σε οθόνη πληροφορίες για την κίνηση στο δρόμο, τους διερχόμενους πεζούς και για την καλύτερη επιλογή διαδρομής.

Επιπλέον, το εν λόγω μοντέλο θα εφοδιάζεται με προηγμένο σύστημα παρκαρίσματος, το οποίο θα κατευθύνει τον οδηγό για τα κατά μήκος ή πλαϊνά τυχόν εμπόδια, ώστε να παρκάρει –αυτοματοποιημένα- γρήγορα και με ασφάλεια.

Πηγή: autotriti.gr