Ντόμινο εξελίξεων ακολούθησε μετά τη χθεσινή γνωστοποίηση για το τέλος της συνεργασίας μεταξύ της Ferrari και του Σεμπάστιαν Φέτελ στο τέλος αυτής της σεζόν για τη Formula 1. Όπως έγινε την Πέμπτη (13/05) γνωστό, τη θέση του Γερμανού τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή θα πάρει ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος δεν πρόλαβε να αφήσει για πολύ κενό το… κόκπιτ του στη McLaren, καθώς ανακοινώθηκε πως τον αντικαθιστά ο Ντανιέλ Ρικιάρντο. Όλα αυτά θα συμβούν από το 2021.

Όσο για τον Φέτελ, οι φήμες τον θέλουν στη Renault, γιατί όχι ακόμη και στη Mercedes, «παρέα» με τον μεγάλο του αντίπαλο, Λιούις Χάμιλτον, καθώς και το συμβόλαιο του Βαλτέρι Μπότας με τη γερμανική ομάδα ολοκληρώνεται στο τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου, η οποία ακόμη δεν έχει αρχίσει λόγω κορονοϊού. Πάντως, φήμες τον θέλουν να μην συνεχίζει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αλθητισμού και πως θα αποσυρθεί.

Η ανακοίνωση της Scuderia για τον 25χρονο οδηγό από την Ισπανία αναφέρει πως η συνεργασία τους θα έχει διάρκεια δύο ετών.

Ο Σάινθ, που πλέον σκέφτεται τη θέση οδηγού στη Ferrari, σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέχω για λογαριασμό της Scuderia Ferrari το 2021 και είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον μου με την ομάδα. Έχω έναν ακόμη σημαντικό χρόνο μπροστά μου με τη McLaren και ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν».

Ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής των «κόκκινων», είπε από τη μεριά του: «Ο Κάρλος έχει ήδη αποδείξει την αξία του και έχει την τεχνική ικανότητα και τα σωστά χαρακτηριστικά για να τον κάνει ιδανικό για εμάς, να ταιριάξει στην οικογένειά μας. Ξεκινάμε έναν νέο κύκλο με στόχο να επιστρέψουμε στην κορυφή της Formula 1. Το ταξίδι θα είναι μακρύ και με δυσκολίες, ειδικά με δεδομένο την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και τις ξαφνικές αλλαγές.

Απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση από ότι γνωρίζαμε από το πρόσφατο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι ένας οδηγός με το ταλέντο και την προσωπικότητα του Σαρλ και του Κάρλος, των νεότερων στην ιστορία των τελευταίων 50 χρόνων στη Ferrari, θα είναι ο καλύτερος συνδυασμός που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».