Ο διάσημος ποπ αρτίστας Τζεφ Κουνς, ένας από τους σουπερστάρ της τέχνης διεθνώς, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το κομψοτέχνημα της BMW, που παρείχε φαίνεται τον ιδανικό καμβά για την πολύχρωμη και ευφάνταστη τεχνοτροπία του.

Ο ίδιος δήλωσε για το χαρμόσυνο γεγονός: «Σπάνια δουλεύω με φίρμες. Συνεργάστηκα με την BMW για την παραγωγή ενός art car, και ο λόγος που το έκανα είναι για τους καλλιτέχνες που είχαν συνεργαστεί παλιότερα με τη φίρμα, για να δημιουργήσω έτσι έναν διάλογο με τη δουλειά τους».

Παρά το γεγονός ότι ο Κουνς φιλοτέχνησε την BMW M3 GT2 ήδη από το 2010, εγκαινιάζοντας το μοναδικό artwork στο παρισινό Κέντρο Πομπιντού, το αυτοκίνητο κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου για να έχουν όλοι την ευκαιρία να το απολαύσουν.

Η BMW δήλωσε πως ο Κουνς συγκέντρωσε «εικόνες αγωνιστικών αυτοκινήτων, αντίστοιχα γραφικά, ζωντανά χρώματα, ταχύτητα και εκρήξεις», με το αισθητικό αποτέλεσμα να υποβάλει την αίσθηση της δύναμης, της κίνησης και της εκρηκτικής ενέργειας: «το ασημένιο εσωτερικό σε συνδυασμό με το δυνατό εξωτερικό design κάνουν το art car να ενσαρκώνει τη δυναμική παρουσία ακόμα και όταν στέκεται ακίνητο».

Μα και βέβαια!