Το φεστιβάλ του Goodwood είναι η μεγαλύτερη γιορτή της αυτοκίνησης από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Alfa Romeo και Jeep με τα κορυφαία τους μοντέλα. Στην κλασσική ανάβαση της εκδήλωσης την προσοχή θα τραβήξουν το Grand Cherokee Trackhawk, το δυνατότερο SUV όλων των εποχών και η ειδική σειρά Alfa Romeo Racing της Giulia Quadrifoglio, που αποτελεί το δυνατότερο μοντέλο παραγωγής της Alfa Romeo.

Το πρόγραμμα παρουσίας των δύο μαρκών είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Σε επίπεδο ταχύτητας  το μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing με τον Antonio Giovinazzi θα δίνει τον τόνο των απόλυτων επιδόσεων. Παράλληλα οι ειδικές εκδόσεις των  Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio αποτελούν ένα φόρο τιμής στην πλούσια αγωνιστική ιστορία της μάρκας διαθέτοντας εκτός από τον περαιτέρω βελτιωμένο V6 bi-Turbo βενζινοκινητήρα των 510 ίππων και μία σειρά χαρακτηριστικών εξελιγμένων μέσα από την εμπειρία που αποκτά η μάρκα στην Formula 1.

Επιπλέον, η Alfa Romeo, εκφράζει το όραμα της για το μέλλον μέσω της Tonale. Το νέο πρωτότυπο που πρόσφατα κατέκτησε το βραβείο «Car Design Award 2019» αποτελεί συνδυασμό την πλούσιας κληρονομιάς της μάρκας και νέων ιδεών. Όπως σε κάθε Alfa, όλες οι λεπτομέρειες είναι σχεδιασμένες γύρω από την οδηγική απόλαυση με την Tonale να κάνει παράλληλα ένα τολμηρό βήμα προς την ηλεκτροκίνηση.

Από πλευράς Jeep, οι επιδόσεις των μοντέλων της είναι συνυφασμένες με τη δυνατότητα τους να αντιμετωπίζουν με ευκολία τις πλέον απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές, χαρακτηριστικό που συναντά κανείς σε όλη τη παρούσα γκάμα της μάρκας. Στο Goodwood η Jeep θα εντυπωσιάσει και με το πιο ισχυρό SUV του κόσμου, το Grand Cherokee Trackhawk.

Εφοδιασμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 βενζινοκινητήρα 6,2 λίτρων, απόδοσης 710 ίππων και 868 Nm ροπής, το Trackhawk προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις με την επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 3,7 δλ., την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 289 χλμ./ώρα και την επιβράδυνση από τα 100 χλμ./ώρα σε στάση να απαιτεί μόλις 37 μ. χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πέδησης της Brembo. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επέτρεψαν στο μοντέλο να καταγράψει πρόσφατα ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με 280χλμ./ώρα στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Βαϊκάλη στη Ρωσία.

Στο Goodwood και το Jeep Renegade Hybrid Plug-in. Η χρήση υβριδικού plug-in συστήματος στο μοντέλο, προσφέρει καθαρή, αθόρυβη κίνηση σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές με ένα έξυπνο σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς (eAWD).

Η Jeep στα πλαίσια του φεστιβάλ θα προσφέρει επίσης μία ειδική πίστα off-road με εμπόδια όπου το κοινό θα μπορεί να δοκιμάζει τις εκδόσεις Trailhawk των Renegade, Compass, Cherokee και φυσικά του Wrangler.

Νίκος Τσάδαρης