Νέα εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τη Honda μάς «συμβουλεύει» για το πώς πρέπει να οδηγούμε ώστε να μειωθεί το μποτιλιάρισμα.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που έχει εξελιχθεί από την Honda και μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα smartphones με σκοπό την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στα αστικά κέντρα.

Πρακτικά, το λογισμικό λαμβάνει συνεχώς πληροφορίες μέσω ίντερνετ -όλα τα οχήματα συνδέονται με ένα cloud διακομίστή- για τον τρόπο που κινούνται τα οχήματα στο δρόμο και αν για παράδειγμα ο οδηγός τους πατάει άσκοπα γκάζι ή φρένο, τότε μπορεί να προβλέψει την κυκλοφορία και έτσι τον ειδοποιεί μέσω της οθόνης του κινητού του.

Πιο συγκεκριμένα, όταν η οθόνη του κινητού είναι πράσινη, τότε ο οδηγός μπορεί να κινείται κανονικά, ενώ όταν γίνεται κόκκινη, τότε αυτός θα πρέπει να «εναρμονιστεί» με την ροή της κυκλοφορίας.

Η Honda ισχυρίζεται ότι με αυτήν την εφαρμογή μπορεί να επιτευχθεί μέχρι και 20% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.

Επίσης, με τα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους και το περιβάλλον, δεύτερο σημαντικό πέρα της αποσυμφόρησης είναι και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αφού αναλύοντας τα δεδομένα η εφαρμογή είναι σε θέση να ενημερώσει τον οδηγό για κάποιο πιθανό ατύχημα.

Πηγή: autotriti.gr