Μπλόκο στην κίνηση οχημάτων με μεγάλες εκπομπές ρύπων στο Παρίσι

Το μέτρο αποσκοπεί να μειώσει μακροπρόθεσμα τη μόλυνση του αέρα


AUTO
14:45
01/07/2019
Μπλόκο στην κίνηση οχημάτων με μεγάλες εκπομπές ρύπων στο Παρίσι
loading

Ενισχύθηκε στο Παρίσι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων με τις μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων και τέθηκε σε ισχύ σε περισσότερους από τους μισούς δήμους στη γύρω περιοχή σήμερα Δευτέρα, με τη δημιουργία μιας Ζώνης Ασθενών Εκπομπών Σωματιδίων (ZFE).

Συμπτωματικά, αυτός ο μηχανισμός διαδέχεται τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που τέθηκαν σε ισχύ την Τετάρτη στην περιοχή του Παρισιού λόγω του καύσωνα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Μόνο τα οχήματα που διαθέτουν βινιέτες που δίνονται στα αυτοκίνητα τα οποία εκπέμπουν τους λιγότερους ρύπους (Crit'air -πιστοποιητικό ποιότητας αέρα- 0, 1 και 2, σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 5) επιτρέπεται προς το παρόν να κυκλοφορούν στη διάρκεια αυτού του επεισοδίου έντονης ζέστης.

Το μέτρο αποσκοπεί να μειώσει μακροπρόθεσμα τη μόλυνση του αέρα και να περιορίσει τη χρήση του αυτοκινήτου.

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ άνω των 18 ετών και βενζίνης άνω των 21 ετών απαγορεύεται στο εξής να κυκλοφορούν σε μια μεγάλη περίμετρο που καλύπτει 49 από τις 79 κοινότητες της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού. Το μέτρο αφορά ποσοστό μεγαλύτερο του 70% του πληθυσμού της περιοχής της πρωτεύουσας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει